View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
The_Saint Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 5:47 am Post subject: Το Gentoo στο PC-Magazine |
|
|
Ετοιμαστείτε για πολλούς νέους στο forum.
Το PC-Magazine (η ελληνική έκδοση) έβαλε το Gentoo Linux στο DVD του τρέχοντος τεύχους.
Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που ελληνικό περιοδικό δίνει το Gentoo. |
|
Back to top |
|
|
JoKo Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 12:39 pm Post subject: |
|
|
Εντάξει, δεν έχουν όμως και όλοι οι αναγνώστες του PC Magazine γρήγορες συνδέσεις... Μάλλον οι περισσότεροι θα απογοητευτούν. |
|
Back to top |
|
|
Slammer Bodhisattva
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 2:02 pm Post subject: |
|
|
Εγκατεστησα το gentoo πριν 18 μηνες (και το συντηρούσα για ενα χρονο), ενω ειχα dialup 56K. Ειναι μεγάλη βοήθεια να εχεις τα αρχικά distfiles (ελπίζω το περιοδικό να μην εχει μονο το live cd). Για τα updates υπάρχουν και αλλες λύσεις οπως το edelta...
Tελικά το συμπερασμά μου ειναι οτι το gentoo συντηρείται πολύ πιο ευκολα ακόμα και με dialup, παρά να κατεβάζεις 2-3 iso καθε 6 μήνες οπως στις αλλες διανομές.
Φυσικά με συντηριτική χρηση του emerge.... οχι καθε 6 ωρες..... _________________ Keep Slamming... |
|
Back to top |
|
|
ksenos Apprentice
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 5:12 pm Post subject: |
|
|
Η αλήθεια είναι όμως οτι εύκολα τα κάνει κάποιος θάλασσα προσπαθώντας να βάλει νέα entries στο portage. Εγω πριν μερικές βδομάδες τα διέλυσα όλα και το ξαναεγκατέστησα από την αρχή. Είχα κλείσει περίπου... 9 μήνες. _________________ Honor guide me... |
|
Back to top |
|
|
JoKo Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 10:36 pm Post subject: |
|
|
ksenos wrote: | Η αλήθεια είναι όμως οτι εύκολα τα κάνει κάποιος θάλασσα προσπαθώντας να βάλει νέα entries στο portage. Εγω πριν μερικές βδομάδες τα διέλυσα όλα και το ξαναεγκατέστησα από την αρχή. Είχα κλείσει περίπου... 9 μήνες. |
LOL... Εγώ ευτυχώς είμαι ακόμα στην αρχή και δεν κάνω πειράματα. Να φανταστείτε δεν χρησιμοποιώ καν πακέτα ~x86. Μία μόνο φορά το επιχείρησα και κάτι πήγε στραβά, με αποτέλεσμα να χάσω τα χρώματα στην κονσόλα μου. Έκτοτε επιστροφή στα πακέτα x86. |
|
Back to top |
|
|
menace n00b
|
Posted: Sat Sep 18, 2004 1:16 pm Post subject: |
|
|
Εγώ έχω προσθέσει το ~x86 μόνιμα στο /etc/make.conf και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις τυχαίνουν buggy ebuilds (πχ typos), αλλα ή τα φτιάχνω εγώ ή κάνω ένα sync και το πρόβλημα είναι φτιαγμένο |
|
Back to top |
|
|
|