View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
oDy n00b
Joined: 05 Dec 2004 Posts: 72 Location: Thessaloniki - Greece
|
Posted: Tue Jan 11, 2005 4:23 pm Post subject: netMod για ακομα μια φορα |
|
|
Έχω ενα παραξενο προβλημα με το netMod. Εχω γραμμη 128k και ενω στα windows πιανω ταχύτητες μεχρι 15k/s στο linux πιανω μόνο μεχρι 10k/s. Το μονο που μπορω να σκεφτω ότι φταιει ειναι οτι στα windows χρησιμοποιω την usb θυρα ενώ στο linux την παραλληλη. Mπορει να μου πει καποιος ποιο module πρέπει να φορτώσω για να αναγνωρισει το netMod στην θυρα USB?
Ο kernel μου ειναι 2.6.9. |
|
Back to top |
|
|
wantilles Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Jan 11, 2005 5:27 pm Post subject: |
|
|
Δεν νομίζω να έχει σχέση με το παράλληλο-USB.
Πριν το aDSL, είχα κατά καιρούς 2πλη συνδρομή ISDN και έπιανα άνετα στα Windows πλήρες bandwidth με παράλληλη.
Έχεις ορίσει τη θύρα σε 115200 και hardware flow control; |
|
Back to top |
|
|
menace n00b
|
Posted: Tue Jan 11, 2005 8:21 pm Post subject: |
|
|
Το netmod δουλέυει στο Linux στην USB. Αρκεί ο kernel να έχει CDC ACM support. (που πρέπει να έχει)
Αν έχεις και devfs θα σου βγάλει την συσκευή στο
/dev/usb/acm/0 (όπου το 0 είναι το νούμερο της συσκευής. Θα δείς ποιό αρχείο υπάρχη. Λογικά μονο ένα θα είναι.)
μπορείς να φτιάξεις και μια συσκευή μόνιμη αν δεν έχεις devfs:
mknod /dev/netmod c 166 0 |
|
Back to top |
|
|
oDy n00b
|
Posted: Wed Jan 12, 2005 11:40 am Post subject: |
|
|
Δοκιμασα το Hardware flow Control και ενω δειχνει οτι συνδεεται κανονικα δε μπορω μπω ουτε σε σελιδες ουτε να κανω ping τιποτα. Συνδεεται μονο οταν εχω το flow control σε none. Το kppp δεν αναγνωριζει σε καμια θυρα acm το netMod. Εκανα build τον kernel με το genkernel και μαλλον πρεπει να φορτωσω καποιο module για να το αναγνωρισει, γι'αυτο ρωτησα ποιο. |
|
Back to top |
|
|
ksenos Apprentice
|
Posted: Wed Jan 12, 2005 2:31 pm Post subject: |
|
|
Βασικά εγώ είχα συνδεθεί κανονικά με netmod μέσω σειριακής. Αυτό που θυμάμαι είναι ήθελε μια απλή ΑΤ εντολή ώστε, αν θες, να χρησιμοποιεί και τα δύο κανάλια. Μέσω USB μάλλον θα πέσει πολύ παίδεμα. _________________ Honor guide me... |
|
Back to top |
|
|
oDy n00b
|
Posted: Wed Jan 12, 2005 3:18 pm Post subject: |
|
|
Η εντολη που λες είναι η ATB0. Δεν ειναι εκει το προβλημα. Συνδεομαι στα 128k κανονικα απλως δεν μπορω να πιασω ταχυτητες πανω απο 10k/s ενω στο windows πιανω μεχρι 15k/s |
|
Back to top |
|
|
oDy n00b
|
Posted: Thu Jan 20, 2005 5:50 am Post subject: |
|
|
Τελικα εφταιγε η παραλληλη θυρα. Σε περιπτωση που καποιος εχει παρομοιο προβλημα το module λεγεται cdc-acm. Τωρα χρησιμοποιω την USB θυρα και πιανω τις ταχύτητες που επρεπε |
|
Back to top |
|
|
|