View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
testerlnx n00b
|
Posted: Fri May 06, 2005 4:15 pm Post subject: [HU] -O/nodeps es a -Duva world |
|
|
Ha no deps (-O) -el rakok fel egy csomagot, es utana szeretnem frissiteni a world-ot, akkor be tudom jegyezni valahova (/etc/portage/??), hogy a dependent csomagjait ne rakja fel? |
|
Back to top |
|
|
ProTech Tux's lil' helper
|
Posted: Fri May 06, 2005 4:24 pm Post subject: Re: [HU] -O/nodeps es a -Duva world |
|
|
Jo lenne, ha leirnad a konkret problemat, hatha van ra mas megoldas is a nodeps-en kivul.
Van valami lehetoseg feltenni ugy csomagot, hogy a portage azt hiszi fenn van, mikozben nem is. En ezt nem hasznaltam soha, es nem is tetszik... |
|
Back to top |
|
|
testerlnx n00b
|
Posted: Fri May 06, 2005 4:37 pm Post subject: |
|
|
A problema, a sun-jdk-val van, meg a qt is fel akarna rakni! Pedig ez egy server lesz, es semmi szuksegem az X-re rajta, az --inject jo otlet ugyan, de nekem se tetszik, jo lenne ha jelolni lehetne a nodeps-et csomagonkent mint a USE-t meg KEYWORDS -ot az /etc/portage alatt, de sajnos ilyet nem talaltam |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Fri May 06, 2005 4:41 pm Post subject: |
|
|
testerlnx wrote: | A problema, a sun-jdk-val van, meg a qt is fel akarna rakni! Pedig ez egy server lesz, es semmi szuksegem az X-re rajta, az --inject jo otlet ugyan, de nekem se tetszik, jo lenne ha jelolni lehetne a nodeps-et csomagonkent mint a USE-t meg KEYWORDS -ot az /etc/portage alatt, de sajnos ilyet nem talaltam |
USE="-X -qt -kde -gtk -gtk2 -gnome" nem segít? |
|
Back to top |
|
|
testerlnx n00b
|
Posted: Fri May 06, 2005 4:51 pm Post subject: |
|
|
Sajnos csak harom pocioja van: dev-java/sun-jdk-1.4.2.08 -doc -jce -mozilla
Magasan tesz a -X -kde -gtk -qt stb-re
Egy srac a #gentoo -n a oneshot -ot javasolta, az meg mukodik, de azert az is hack
Ha nem lehet csak inject-el vagy oneshot-al megoldani, akkor erre majd remelem fognak
gondolni a portage fejlesztoi.
Persze ha a sun-jdk -nak lenne -X use-a akkor nem lenne semmi problema... |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Fri May 06, 2005 5:23 pm Post subject: |
|
|
testerlnx wrote: | Sajnos csak harom pocioja van: dev-java/sun-jdk-1.4.2.08 -doc -jce -mozilla
Magasan tesz a -X -kde -gtk -qt stb-re
Egy srac a #gentoo -n a oneshot -ot javasolta, az meg mukodik, de azert az is hack
Ha nem lehet csak inject-el vagy oneshot-al megoldani, akkor erre majd remelem fognak
gondolni a portage fejlesztoi.
Persze ha a sun-jdk -nak lenne -X use-a akkor nem lenne semmi problema... |
Más jdk esetleg figyel az -X-re, vagy meg se próbálja feltenni?
pld:
blackdown-jdk
jrockit-jdk-bin
ibm-jdk-bin
compaq-jdk |
|
Back to top |
|
|
testerlnx n00b
|
Posted: Fri May 06, 2005 5:56 pm Post subject: |
|
|
oszinten szolva sun-t szeretnek, de igazad van az ibm-et megnezem meg, a tobbit sajnos nem mindenhol tudom hasznalni. |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Fri May 06, 2005 5:59 pm Post subject: |
|
|
testerlnx wrote: | oszinten szolva sun-t szeretnek, de igazad van az ibm-et megnezem meg, a tobbit sajnos nem mindenhol tudom hasznalni. |
Kérdezhetem mihez kell? |
|
Back to top |
|
|
testerlnx n00b
|
Posted: Fri May 06, 2005 6:11 pm Post subject: |
|
|
java-ban dolgozom, server oldali alkalmazasokat fejlesztek benne, amik altalaban AIX-en es Solaris-on is hasznalnak, ezert az ibm es a sun -os jdk-kat hasznalom, mast nem szeretek hasznalni, nehogy vmi spec bug-ba szaladjak bele foloslegesen... |
|
Back to top |
|
|
testerlnx n00b
|
Posted: Fri May 06, 2005 6:13 pm Post subject: |
|
|
De most kivetelt teszek , megnezem a blackdown-t, 1.2-nel lattam utoljara, es mar nem emlekszem mi volt a problemam vele...
Erdekes modon felment X nelkul, kerdes, hogy a jai-hoz mit fog szolni pl... |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Fri May 06, 2005 6:14 pm Post subject: |
|
|
testerlnx wrote: | java-ban dolgozom, server oldali alkalmazasokat fejlesztek benne, amik altalaban AIX-en es Solaris-on is hasznalnak, ezert az ibm es a sun -os jdk-kat hasznalom, mast nem szeretek hasznalni, nehogy vmi spec bug-ba szaladjak bele foloslegesen... |
Feltettem kérdésed angol részre--amint kapok választ továbbítom.
Ajánlom figyelmedbe a Python nyelvet. Ha szeretsz programozni, és túl tudod magad tenni egy igazi kipróbálás erejéig azon hogy számít a hely (space) karakter benne, akkor jó esély van tetszeni fog. |
|
Back to top |
|
|
testerlnx n00b
|
Posted: Fri May 06, 2005 6:25 pm Post subject: |
|
|
>Feltettem kérdésed angol részre--amint kapok választ továbbítom.
Koszonom!
Kb 1-2 evvel ezelott neztem meg utoljara a python-t, es tenyleg nem volt szimpi elsore, whitespace-el
nyomja a blocking-ot De vegulis mindent meg lehet szokni... Mar terveztem, hogy bele nezek az emerge-be,
de ugy saccolom el fog tartani egy darabig mig atnezem ezt a reszt
Persze addig nem is akartam neki allni, mig ki nem derul, hogy nincs ilyen beallitas... |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Fri May 06, 2005 9:01 pm Post subject: |
|
|
testerlnx wrote: | >Feltettem kérdésed angol részre--amint kapok választ továbbítom.
Koszonom!
Kb 1-2 evvel ezelott neztem meg utoljara a python-t, es tenyleg nem volt szimpi elsore, whitespace-el
nyomja a blocking-ot De vegulis mindent meg lehet szokni... Mar terveztem, hogy bele nezek az emerge-be,
de ugy saccolom el fog tartani egy darabig mig atnezem ezt a reszt
Persze addig nem is akartam neki allni, mig ki nem derul, hogy nincs ilyen beallitas... |
Az elsõ angol válasz egy (jóindulatú de modortalan) "telepítsd saját magad" (avagy ne használd a portage-t).
Ha nem megy a blackdown úgy ahogy kéne... lehet megéri megpróbálni így? |
|
Back to top |
|
|
testerlnx n00b
|
Posted: Fri May 06, 2005 10:23 pm Post subject: |
|
|
Engem az erdekelt, hogy van-e conform megoldas a problemamra, ha nincs akkor igen sokfele kepp meg lehet oldani a dolgot...
Szoval ha az a valasz, hogy nem lehet, akkor az is jo valasz nekem
Megy egyszer koszi, hogy foglalkozol vele! |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Fri May 06, 2005 10:26 pm Post subject: |
|
|
testerlnx wrote: | Engem az erdekelt, hogy van-e conform megoldas a problemamra, ha nincs akkor igen sokfele kepp meg lehet oldani a dolgot...
Szoval ha az a valasz, hogy nem lehet, akkor az is jo valasz nekem
Megy egyszer koszi, hogy foglalkozol vele! |
Várjunk még--csak kap még az angolban a kérdés több választ. És szívesen. Semmi gond. |
|
Back to top |
|
|
testerlnx n00b
|
Posted: Sat May 07, 2005 6:29 am Post subject: |
|
|
okok |
|
Back to top |
|
|
ProTech Tux's lil' helper
|
Posted: Sat May 07, 2005 7:38 am Post subject: |
|
|
Ugye az a gaz, hogy a java binaris csomag, es benne vannak a GUI cuccok is, amihez meg X kell Szerinten szepen ezt nem lehet mecsinalni.
Nincs jobb otletem nekem se, vagy inject, vagy masik jdk.
Mellesleg a qt-t egy USE="-qt"-val ki lehet irtani.
Esetleg atirod az ebuild-ot, a sajat package_mask-ba, hogy ne fuggjon az X-tol. De ezt minden uj java verzional meg kell csinalni...
Udv.
ProTech
[UPDATE] Itt le van irva, hogy lehet inject-et maskepp csinalni, ezt en sem tudtam: [HU] HOGYAN: A /etc/portage és használata |
|
Back to top |
|
|
testerlnx n00b
|
Posted: Sat May 07, 2005 9:39 am Post subject: |
|
|
Egyenlore feldobtam a blackdown-t, ha nem lesz gond vele akkor annal maradok.
A provided -et neztem tegnap en is, egesz jo dolog, de azert nem lenne baj ha nodeps is lehetne... |
|
Back to top |
|
|
|