View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Bodri n00b
|
Posted: Sat May 07, 2005 6:03 pm Post subject: [HU] Squid nem tudja initelni a /var/cache/squid könyvtára |
|
|
Default minden beállitás és a squid már azelött is ezt mondta, mielött elkezdtem az instabil csomagokat használni:
Code: | /etc/init.d/squid start
* Initializing cache directory: /var/cache/squid
/etc/init.d/squid: line 32: 7763 Aborted /usr/sbin/squid -z -F 2>/dev/null
* Error initializing: /var/cache/squid |
A squid konytár létezik és squid a tulajdonos és a csoportnév is. |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Sat May 07, 2005 6:27 pm Post subject: Re: [HU] Squid nem tudja initelni a /var/cache/squid könyvt |
|
|
Bodri wrote: | Default minden beállitás és a squid már azelött is ezt mondta, mielött elkezdtem az instabil csomagokat használni:
Code: | /etc/init.d/squid start
* Initializing cache directory: /var/cache/squid
/etc/init.d/squid: line 32: 7763 Aborted /usr/sbin/squid -z -F 2>/dev/null
* Error initializing: /var/cache/squid |
A squid konytár létezik és squid a tulajdonos és a csoportnév is. |
Mi a squid?
Van /var/cache/squid nevû könyvtárad? Ha nincs, csinálj egyet root-ként. Lehet csak ennyirõl van szó. |
|
Back to top |
|
|
Bodri n00b
|
Posted: Sun May 08, 2005 12:59 am Post subject: |
|
|
A squid egy http proxy.
Van, ahogy írtam is. |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Sun May 08, 2005 1:03 am Post subject: |
|
|
Bodri wrote: | A squid egy http proxy.
Van, ahogy írtam is. |
Néha csak olvas az ember felfogás nélkül.
Néz körül a fájlokban amik a /var/log/-ban vannak, és keress ott valami squidre utaló hibajelentést. Ha találsz valamit tedd ide fel... a hiba amit kaptál ahogy te is látod nem igazán mond sokat. |
|
Back to top |
|
|
Bodri n00b
|
Posted: Sun May 08, 2005 1:27 am Post subject: |
|
|
Megoldodott. Tiszta láma vagyok, mindenhol kutakodok csak a hibakonzolt felejtem el idönként átnézni. A visible_hostname változót kellett csak kitölteni. Ezt eddig sehol nem kelett mert a squid lekérte maganak a gethostname() változóval, de úgylátszik nekem ez a gentoo-val nem működött valamiért. Log perze még nem volt, mivel nem is indul ennek hiányában a squid. Végre itt is hanyagolhatom a láma browser cache-eket. |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Sun May 08, 2005 1:29 am Post subject: |
|
|
Bodri wrote: | Megoldodott. Tiszta láma vagyok, mindenhol kutakodok csak a hibakonzolt felejtem el idönként átnézni. A visible_hostname változót kellett csak kitölteni. Ezt eddig sehol nem kelett mert a squid lekérte maganak a gethostname() változóval, de úgylátszik nekem ez a gentoo-val nem működött valamiért. Log perze még nem volt, mivel nem is indul ennek hiányában a squid. Végre itt is hanyagolhatom a láma browser cache-eket. |
Minden jó ha jó vége--hacsak az erdõ nem leége. |
|
Back to top |
|
|
|