View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Zwierzak Veteran
|
Posted: Tue Jun 07, 2005 6:34 pm Post subject: [OT] Nowy modem Neostrady |
|
|
No właśnie ostatnio neosia załatwiła nam nowy modem bezperzewodowy dedykowany głównie laptopoa, wiec pytanie czy to działa czy może trzeba pokombinować? |
|
Back to top |
|
|
skiera Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Jun 07, 2005 8:35 pm Post subject: |
|
|
Wydaje mi się że jednyne co potrzeba to karta wi-fi... bo modem to dziala niezaleznie od kompa |
|
Back to top |
|
|
Zwierzak Veteran
|
Posted: Wed Jun 08, 2005 1:25 pm Post subject: |
|
|
No właśnie nia woiadomo jak to jest, czy to dizała na zasadzie Hi-fi czy jak? Wolałem się spytać bo jak bym miał se załatwiać neosie to wolał bym kupić tą przenośną choć mam kompa stacjonarnego |
|
Back to top |
|
|
quat Guru
|
Posted: Wed Jun 08, 2005 1:49 pm Post subject: |
|
|
Zwierzak wrote: | No właśnie nia woiadomo jak to jest, czy to dizała na zasadzie Hi-fi czy jak? Wolałem się spytać bo jak bym miał se załatwiać neosie to wolał bym kupić tą przenośną choć mam kompa stacjonarnego | jak to nie wiadomo ? jezeli chodzi ci o WiFi F@st 1400W (ze strony tepsy) to o co chodzi ? to jest modem wifi.
jaki system tego uzywa to juz osobna historia, czyli to co napisal skiera. masz karte wifi u siebie i dziala na linuksie to bedzie dzialac wifi na tym modemie.
jedno z drugim nie ma zadnego zwiazku. nie jest to typ problemu jak thomsonem czy sagemem gdzie chodzi to cus na usb. jest to autonomiczna jednostka nie podlaczona do zadnego kompa.
sam pracuje na takim czyms (co prawda nie na neo ale tez adsl) i wyglada to tak ze podlaczas do lini, podlaczas zasilacz i konfigurujesz to z poprzez interfejs www. z reguly maja te modemy wybor pomiedzy zwyklym podlaczeniem ethernetowym (czyli podlaczas jak do switcha) albo wifi. maja NAT itp rzeczy.
hth _________________ a mind is like a parachute, it's better when it's open |
|
Back to top |
|
|
|