View previous topic :: View next topic |
Hát akkor itt van: Melyiket használod a legszivesebben? |
Gnome |
|
30% |
[ 6 ] |
Kde |
|
40% |
[ 8 ] |
Enlightenment |
|
0% |
[ 0 ] |
Fluxbox |
|
25% |
[ 5 ] |
Minden egyéb (vagy még részletezzem?) |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Total Votes : 20 |
|
Author |
Message |
ffpp n00b
|
Posted: Mon Jun 20, 2005 10:01 pm Post subject: [HU] Kde, Gnome, vagy mi? |
|
|
Hi Mindenki!
A HAJRÁ MAGYAROKban már jeleztem, hogy itt vagyok (+1 szavazat), ez a topic meg csak azért, hogy legyen eggyel több. Egyébként kívácsi is vagyok, hogy KDE vagy Gnome többség van-e. Személy szerint Gnome-párti vagyok, de ez puszta szimpátia alapon, nyomós indokkal nem tudom alátámasztani.
Erõsen kezdõ gentoo-s (linuxos is!) vagyok, úgyhogy nekem minden új.
Nem rossz itt lenni _________________ jAzz
Last edited by ffpp on Tue Jun 21, 2005 9:31 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
SysOP XXL Tux's lil' helper
Joined: 27 Jan 2004 Posts: 139 Location: Kecskemét, Hungary
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 6:10 am Post subject: Re: [HU] Kde, Gnome, vagy mi? |
|
|
ffpp wrote: | Hi Mindenki!
A HAJRÁ MAGYAROKban már jeleztem, hogy itt vagyok (+1 szavazat), ez a topic meg csak azért, hogy legyen eggyel több. Egyébként kívácsi is vagyok, hogy KDE vagy Gnome többség van-e. Személy szerint Gnome-párti vagyok, de ez puszta szimpátia alapon, nyomós indokkal nem tudom alátámasztani.
Erõsen kezdõ gentoo-s (linuxos is!) vagyok, úgyhogy nekem minden új.
Nem rossz itt lenni |
Üdv a fórumon!
Miért nem csinálsz a kérdésről egy szavazást?
Én részemről GNOME2.10-et használok (bár sajnos nem Gentoo alatt, mindkét gépemen Arch fut most). A KDE3.4.1 is elég jó, csak lassabb, ha nem komponensenként rakod össze (ami nem nehéz, és ajánlott is, ld. a Telepítési tippek és trükkök thread vagy wikibejegyzés). Szóval a minimalizált KDE és a GNOME közül általában csak a hangulatomtól függ, melyiket választom
Megj: ha szavazást csinálsz, akkor vegyél fel a listába több WM-et is. Fogadni mernék, hogy az emberek több mint fele használ Fluxbox-ot, WindowMaker-t, Openbox-ot, Ratpoison-t (ezt én is használok), WMII-t satöbbi. _________________ Magyarok jelentkezzetek!
A /etc/portage és használata |
|
Back to top |
|
|
ffpp n00b
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 10:40 am Post subject: |
|
|
Szóljatok, hogy pl az XFCE-t kifelejtettem. Meg ha van még népszerû, lényeges ablakkezelõ, akkor légyszi egészítsétek ki egy kezdõ tudásszomját! _________________ jAzz |
|
Back to top |
|
|
krapansky n00b
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 3:01 pm Post subject: |
|
|
Eleg sok mindent kiprobaltam, mire ratalaltam a fluxboxra. Egybol beleszerettem, mert nemcsak hihetetlenul gyors, mint a tobbi *box, hanem nagyon egyszeruen, szepen konfiguralhato es baromira jol tud kinezni.
Az elejen furcsa lehet, hogy (alapbol) nincsenek ikonok, de hamar megszokja az ember. Torsmo es erss kombinaciojat hasznalom, ami nagyon praktikus es szep. Roviden, ha egy gyors, szep WM-et akarsz akkor valaszd a fluxboxot.
Halkan megjegyzem nagyon varom az e17 egy kiforrottabb verziojat, mert az eddigiekkel meggyult a bajom. Bar az is lehet, hogy csak nekem nem mukodott rendesen a systray es az engage meg folyton behalt. |
|
Back to top |
|
|
ProTech Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 3:13 pm Post subject: |
|
|
En Gnome-ot hasznalok az esetek 90%-aban. A KDE nem tetszik. (Valahogy nem jovunk ki egymassal Kulonben is utalom a K betut).
Egyebkent az tetszik a Gnome-ban, hogy mindenre van egy alapertelmezett lejatszoja. Tehat egy enter azt inditja a hozza tartozo progit. Termeszetesen, megvaltoztathatom a defaultokat... Es ezutan az oszes progi e szerint dolgozik. Csak egy rendes GTK-s ket paneles file manager kellene, es minden jo lenne. (jo a KDE is tudja, de az nem tetszik)
Mellesleg kivancsi vagyok az E17-re is. Illetve szoktam meg XFCE-t hasznalni, amig fordul a Gnome |
|
Back to top |
|
|
SysOP XXL Tux's lil' helper
Joined: 27 Jan 2004 Posts: 139 Location: Kecskemét, Hungary
|
Posted: Wed Jun 22, 2005 7:44 am Post subject: |
|
|
ProTech wrote: | Csak egy rendes GTK-s ket paneles file manager kellene, es minden jo lenne. (jo a KDE is tudja, de az nem tetszik) |
A Tux Commandert ismered? Gentoo alatt bonyolult lehet lefordítani, mert Kylixben (linuxos delphiben) írták... Arch alatt találkoztam vele, ahol volt hozzá bináris csomag a rendszerben - de ahogy most néztem, a weboldalon is vannak binárisok. _________________ Magyarok jelentkezzetek!
A /etc/portage és használata |
|
Back to top |
|
|
ProTech Tux's lil' helper
|
Posted: Wed Jun 22, 2005 9:17 am Post subject: |
|
|
SysOP XXL wrote: | A Tux Commandert ismered? Gentoo alatt bonyolult lehet lefordítani, mert Kylixben (linuxos delphiben) írták... Arch alatt találkoztam vele, ahol volt hozzá bináris csomag a rendszerben - de ahogy most néztem, a weboldalon is vannak binárisok. |
Igen ismerem, jelenleg azt hasznalom. Volt hozza ebuild valahol (bugzilla/forum). De neked kell egyesevel beallitanod minden hozzarendelest (milyen allomanyt mivel futtasson). Nem hasznalja a Gnome-os defaultokat. Plusz nem lep be a tomoritett allomanyokba se... |
|
Back to top |
|
|
bszente Tux's lil' helper
Joined: 14 Feb 2005 Posts: 123 Location: Tirgu Mures, Romania
|
Posted: Fri Jun 24, 2005 3:13 pm Post subject: |
|
|
Fluxbox-ot hasznalom. Az elejen en is kiprobaltam a Gnome-ot es a KDE-t is. A KDE jobban tetszett, de vegul is rajottem, hogy igazabol semmi ertelme ezeket hasznalni, mikor a Fluxboxal is ugyanugy hasznalhato, csak gyorsabb s kevesebb memoriat igenyel, s nem all az ember utjaban.
Raalltam a Fluxboxra es a GTK alapu programok kombinaciojara. A USE flag-ekhez be is tettem a -gnome -kde -qt kapcsolokat.
Elegge hasznalhatonak bizonyul a Gentoo File Manager is (es van ebuild is). Minden testre szabhato, minden beallithato, rendkivul gyors, es egy megfelelo GTK1 temaval meg szep is lehet. |
|
Back to top |
|
|
dr_strange Guru
|
Posted: Mon Jun 27, 2005 8:58 am Post subject: |
|
|
Az esetek 99%ban GNOME-ot vagy fvwm-et indítok, valahogy barátságosabb számomra a gnome felülete, mint a KDE-é, bár annak is megvannak az erősségei, és a család többi tagja azt használja.
GTK2-es file-managernek szerintem nagyon jó az emelfm2. _________________ shine on,
dr_strange
Set the Controls for the Heart of Gentoo
http://magenta.linuxforum.hu |
|
Back to top |
|
|
krapansky n00b
|
Posted: Tue Jul 05, 2005 11:59 am Post subject: |
|
|
Kinek milyen tapasztalata van az e17-tel kapcsolatban? Amenyiszer probalkoztam a cvs buildel mindig forditasi gondok voltak, egyszer ugy februarban sikerult, de akkor elegge kiforratlannak talaltam. Erdemes vele meg probalkozni? |
|
Back to top |
|
|
zaqrack n00b
|
Posted: Wed Jul 06, 2005 8:47 pm Post subject: |
|
|
részemről XFCE 4.2
hónapokig használtam gnome-ot, fluxboxot is, belekóstoltam az FVVM-be, és ez volt számomra az arany középút.
nem zabálja le a procimat, de nem is olyan "fapad" mint a flux, ha ideül a barátnőm ő is tudja használni.
GTK-s progik mennek mellé, egy kivétellel, az amaroK, aminél nem tudok jobbat égen-földön.
filemanager meg a jó öreg mc
ja és még jól is néz ki szerintem:
http://stunts.mine.nu/misc/scrshot.jpg |
|
Back to top |
|
|
ffpp n00b
|
Posted: Thu Jul 07, 2005 6:55 pm Post subject: |
|
|
krapansky wrote: | Kinek milyen tapasztalata van az e17-tel kapcsolatban? [...] Erdemes vele meg probalkozni? |
Tényleg enlightenment-et senki nem használ? _________________ jAzz |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|