View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ath4r Tux's lil' helper
|
Posted: Wed Aug 17, 2005 10:11 pm Post subject: Brak neta pod inną kartą sieciową |
|
|
Mam problem z odpaleniem gentoo na innym komputerze.. właściwie nie tyle co z odpaleniem bo to akurat mi sie udało, przekompilowałem kernela, komp jest praktycznie taki sam wiec duzo roboty nie bylo, wsio sie odpala.. oprócz neta.. adres pobierany jest przez dhcp (tak jak u mnie w domu) więc chyba powinno normalnie wystartowac /etc/init.d/net.eth0 a wyskakuje mi ze nie moze znalesc eth0. To zintegrowana karta na płycie intela, sterownik wkompilowałem w jądro. Co wiecej.. w Live Cd tez nie chciało wykryc karty. Moze ktos ma jakies sugestie odnośnie tego? (tylko nie krzyczcie "za mało informacji" ... wkleje jutro z samego rana log z uruchomienia.. chodzi mi o jakies wstępne sugestie czy ktos wie jak sobie z tym poradzic) |
|
Back to top |
|
|
mefis n00b
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 5:44 am Post subject: Re: Brak neta pod inną kartą sieciową |
|
|
Moze masz w biosie wylaczona sieciowke? Sprawdz.
Pozdrawiam Gentoowiczow!
Last edited by mefis on Thu Aug 18, 2005 8:58 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
ath4r Tux's lil' helper
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 8:52 am Post subject: |
|
|
sieciowka jest włączona bo pod windowsem normalnie chodzi (co owocuje tym ze widzisz tego posta ) .. i tutaj IP jest pobierany przez dhcp.. |
|
Back to top |
|
|
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 9:02 am Post subject: |
|
|
bledny config?
brak sterownika?
co mowi iwconfig? co mowi ifconfig?
Pozdrawiam,
Przemek _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump |
|
Back to top |
|
|
ath4r Tux's lil' helper
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 11:15 am Post subject: |
|
|
Dobra temat zamknięty.. bo teraz mi wyskoczył jakis kernel panic a juz nie chce sie męczyc z tym.. a do niedzieli wytrzymam pod windowsem.. trudno sie mowi |
|
Back to top |
|
|
|