View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Pepuch Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Nov 01, 2005 8:45 pm Post subject: mysz bezprzewodowa A4Tech. instalacja |
|
|
witam. mam mysz optyczna bezprzewodowa ale nie chce mi dzialac. szukalem w necie i zmienialem w pliku xorg.conf wlasciwosci w sekcji InputDevice. czujnik jest podlaczony do usb. w xorg.conf wpisywalem:
Identifier "mouse"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2" (tutaj powinno byc chyba Fbus albo usb?)
Option "Device" "/dev/input/mice"
Prosze o pomoc, co dopisac , co zmienic. pozdrawiam |
|
Back to top |
|
|
qermit Veteran
|
Posted: Tue Nov 01, 2005 8:50 pm Post subject: |
|
|
W xorg.cong wszystko masz dobrze. Ale jeszcze pozostaje konfiguracja jądra. Polecam lekturę: http://www.linux-usb.org/USB-guide/x194.html _________________ "A co ty masz w swoim LinuXie?" - Dr Qermit |
|
Back to top |
|
|
Pepuch Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Nov 01, 2005 8:54 pm Post subject: |
|
|
juz czytam. |
|
Back to top |
|
|
Pepuch Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Nov 01, 2005 9:30 pm Post subject: |
|
|
pogrzebalem troche i myszka podlaczona pod PS/2 dziala ale bezprzewodowa nie na stronece ktora podales jest napisane ze mam zaladowac moduly input, hd i mousedev. jak skoro ich nie mam . jak werac. istanieje mozliwosc sprawdzenia co wkompilowalem w jadro? chcialbym wlasnie sprawdzic czy wkompilowalem obsluge wireless mouse bo sam nie wiem. pozdrawiam |
|
Back to top |
|
|
argasek Bodhisattva
Joined: 06 May 2004 Posts: 1121 Location: Sol [0,0], Poland, Kraków
|
Posted: Tue Nov 01, 2005 10:47 pm Post subject: |
|
|
1. Pisz po polsku.
2. Jeśli masz zamiar dopisać się pod postem, który był Twojego autorstwa, zamiast tego, użyj funkcji edycji.
3. Istnieje. cat /usr/src/linux/.config _________________ RLU #137109 | http://soundcloud.com/argasek |
|
Back to top |
|
|
qermit Veteran
|
Posted: Wed Nov 02, 2005 6:45 pm Post subject: |
|
|
Pepuch wrote: | pogrzebalem troche i myszka podlaczona pod PS/2 dziala ale bezprzewodowa nie na stronece ktora podales jest napisane ze mam zaladowac moduly input, hd i mousedev. jak skoro ich nie mam . jak werac. istanieje mozliwosc sprawdzenia co wkompilowalem w jadro? chcialbym wlasnie sprawdzic czy wkompilowalem obsluge wireless mouse bo sam nie wiem. pozdrawiam | Normalnie ROTFL Wkompiluj sobie HID w jądro i po sprawie. _________________ "A co ty masz w swoim LinuXie?" - Dr Qermit |
|
Back to top |
|
|
macabre13 n00b
Joined: 18 Oct 2005 Posts: 23 Location: macabre13.xoxox@wroc³aw
|
Posted: Wed Nov 09, 2005 1:07 pm Post subject: |
|
|
sprawdz tez ohci/uhci/cos_tam_hci i zaladuj albo wkompiluj w jaderko _________________ by reading this text you serve satan |
|
Back to top |
|
|
|