View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
esk n00b
|
Posted: Sat Nov 26, 2005 11:13 am Post subject: Instalacja Gentoo przez Neostrade. |
|
|
Witam,
Zdecydowalem przerzucic sie z Slacka na Gentoo. Niestety wyglada na to, ze jestem troszke ograniczony przez kochana Neostrade.. Z tad tez mam do Was pytanie:
Jak zainstalowac Gentoo uzywajac Neostrady? To jedyne polaczenie z internetem jakim dysponuje. Mam modem Sagem Fast 800 E2L (USB).
Na poczatku wygladalo to na proste zadanie - eagle-usb i po sprawie, no ale niestety nie da sie czegos takiego wyczynic przy Live'ie. Ni gcc ni nic.
Ale ufam ze da sie cos z tym zrobic.
Z gory dzieki,
esk |
|
Back to top |
|
|
arsen Bodhisattva
Joined: 10 Apr 2004 Posts: 1803 Location: Siemianowice Śląskie, Poland
|
Posted: Sat Nov 26, 2005 11:16 am Post subject: |
|
|
FAQ |
|
Back to top |
|
|
martin.k Guru
|
Posted: Sat Nov 26, 2005 3:28 pm Post subject: |
|
|
W takiej chwili to aż łapki swędzą by odpisać Ci RTFM, ale powiem łagodniej: Sprawdź podręcznik instalacji Gentoo - bez tego się nie da!!!
A jeśli nie chcesz instalować (kompilować) Gentoo od zera to istnieje stage2 i stage3. Napewno znajdziesz coś dla architektury twojego procka. _________________ linux-2.6.17 +ck +R4 +lockless +genetic-as +... więcej nie pamiętam
LRU #299256 |
|
Back to top |
|
|
esk n00b
|
Posted: Sat Nov 26, 2005 7:07 pm Post subject: |
|
|
Robie stage3.
Dzieki za "wskazanie" wlasciwego miejsca. No w faq'u jest pieknie napisane:
Quote: | ic jednak nie stoi na przeszkodzie by skorzystać z innych dystrybucji livecd z obsługą modemów dla neo+. Można się posiłkować PLD rescue cd bądź Navyn OS które zawierają obsługe dla modemów neo+ i można za ich pomocą zainstalować gentoo. |
Chcialbym sie dowiedziec wiecej na ten temat - jest moze jakis artykul, tutorial o takim istalowaniu spod inneg live'a? A moze (jezeli to nie jest skompilowany proces) ktos moglby go pokrotce opisac?
Dzieki,
esk |
|
Back to top |
|
|
arsen Bodhisattva
|
Posted: Sat Nov 26, 2005 7:12 pm Post subject: |
|
|
proces instalacji jest identyczny jak z livecd gentoo. |
|
Back to top |
|
|
BeteNoire Veteran
|
Posted: Sat Nov 26, 2005 8:00 pm Post subject: |
|
|
Zatem można instalować z istniejącej już na dysku dystrybucji z połączeniem sieciowym.
A wg mnie, jeśli ma się słabsze łącze, najlepiej nastawić na noc ściągnięcie wszystkich potrzebnych źródeł (emerge --pretend), a potem spokojnie puścić kompilację. |
|
Back to top |
|
|
arsen Bodhisattva
|
Posted: Sat Nov 26, 2005 8:03 pm Post subject: |
|
|
zagapiłem się... wątek przeniesiony do "instalacja i sprzęt" |
|
Back to top |
|
|
damjanek Apprentice
|
Posted: Sun Nov 27, 2005 1:15 am Post subject: |
|
|
BeteNoire wrote: | Zatem można instalować z istniejącej już na dysku dystrybucji z połączeniem sieciowym.
A wg mnie, jeśli ma się słabsze łącze, najlepiej nastawić na noc ściągnięcie wszystkich potrzebnych źródeł (emerge --pretend), a potem spokojnie puścić kompilację. |
blad merytoryczny. prawidlowo:
_________________ $ uname -rms
Darwin 10.0.0 i386
Welcome to Darwin!
#gentoo-pl@freenode and #gentoo.pl@ircnet team |
|
Back to top |
|
|
BeteNoire Veteran
|
Posted: Sun Nov 27, 2005 1:19 am Post subject: |
|
|
Hehe, chodziło mi o to, że przy pomocy "udawania" emerge można dowiedzieć się jakie pakiety są potrzebne i ile będzie tego do ściągnięcia |
|
Back to top |
|
|
|