View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pbarbalias n00b

|
Posted: Mon Aug 15, 2005 6:19 pm Post subject: Τι να κατεβάσω για εγκατάσταση? |
|
|
Γεια σας.
Πρώτη φορά ασχολούμαι με διαφορετικό λειτουργικό πέραν των windows.
Είδα ότι το gentoo λέει πως είναι εύκολο να εγκατασταθεί σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά όπως Suse, redhat, slackware κλπ.
Πήγα λοιπόν στην σελίδα http://www.gentoo.org/main/en/where.xml για να κατεβάσω το .iso cd και να το εγκαταστήσω.
Βλέπω ότι υπάρχουν 3 διαφορετικά πράγματα! Minumal install, Universal και Package.
Μπορείτε να με φωτίσετε στο τί είναι το καθένα περίπου?
Θέλω μια έκδοση να έχει αγγλικά μενού, με όσο γίνεται περισσότερα προγράμματα, και την δυνατότητα να γράφω και ελληνικά.
Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός, καλό καλοκαίρι σε όλους! |
|
Back to top |
|
 |
Slammer Bodhisattva

|
Posted: Mon Aug 15, 2005 7:30 pm Post subject: |
|
|
Αν δεν εχεις ξαναασχοληθεί με linux πρέπει να εχεις υπόψη σου τα εξής:
- To gentoo ειναι μια διανομή, βασισμένη στον πηγαίο κώδικα. Με άλλα λόγια το gentoo το χτιζεις εσυ οπως θέλεις στον υπολογιστή σου. Αυτό χρειάζεται ισχυρό σχετικά επεξεργαστή και θα πρέπει να εισαι διατεθημένος να μάθεις αρκετά πράγματα, αλλα και να έχεις αρκετό χρόνο να ασχοληθείς μαζί του.
- Αν λοιπόν, έχεις χρόνο, ισχυρό επεξεργαστή (>1.5 GHz), και όρεξη να μάθεις τοτε ξεκίνα. Κατέβασε το live cd και ακολούθα το handbook. Μπορεί να δυσκολευτείς αλλα πίστεψε με θα μάθεις πολλα πράγματα, πολύ περισσότερα από οτι με άλλες διανομές.
- Αν πάλι δεν εχεις ιδέα από linux και θέλεις κατ'αρχήν να πάρεις μια γευση από linux ή θελεις να έχεις ενα πλήρες συστημα σε λίγα λεπτά (αντι αρκετές ώρες) θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με Ubuntu ή Debian, και να ξαναδοκιμάσεις το gentoo αργότερα.
Εχε υπόψη σου οτι και για μένα η πρώτη μου γνωριμία με linux ήταν το gentoo, όμως πρέπει να ξερεις τι εχεις μπροστά σου.... _________________ Keep Slamming... |
|
Back to top |
|
 |
VooDooGC n00b

Joined: 20 Aug 2005 Posts: 3 Location: Hometown: Limassol, Cyprus - Living now: Egaleo, Greece
|
Posted: Sat Aug 20, 2005 3:25 pm Post subject: |
|
|
Συμφωνώ με τον Slammer. Εγώ πιστέυω πώς άν έχεις όρεξη και εχείς καθαρό μυαλό και κάτσεις και διεβάσεις και το εγχειρίδιο του gentoo, θα μπορέσεις έυκολα να το κάνεις εγκατάσταση.  _________________ Linux means everything... |
|
Back to top |
|
 |
gefrag n00b

|
Posted: Fri Nov 04, 2005 9:41 am Post subject: |
|
|
Καλησπέρα και από μένα. Υπάρχει κάπου το εγχειρίδιο του GENTOO μεταφρασμένο στα ελληνικά σε pdf format ή σε κάποια μορφή που να είναι όλο μαζί ; Ελπίζω αυτό το Σ/Κ να εγκαταστήσω και γω GENTOO. Έχω μια μικρή εμπειρία από UBUNTU και MANDRIVA αλλά αποφάσισα ότι θέλω να μάθω πραγματικά κάποια πράγματα για Linux.
Wish me luck.  |
|
Back to top |
|
 |
Deathwing00 Bodhisattva

|
Posted: Sat Nov 05, 2005 6:55 pm Post subject: |
|
|
Akoma metafrazoume to official doc. Min perimeneis PDF, panta tha einai online HTML  |
|
Back to top |
|
 |
gefrag n00b

|
Posted: Mon Nov 07, 2005 3:12 pm Post subject: |
|
|
Αν έχω καταλάβει καλά το Gentoo Handbook καλύπτει τα stages 1 και 2 ενώ το Gentoo 2005.1 Handbook το stage 3 ?? |
|
Back to top |
|
 |
abuda n00b

|
Posted: Sat Nov 12, 2005 11:02 am Post subject: |
|
|
Το handbook απ' όσο ξέρω είναι ένα για όλα τα stages, δηλαδή περιγράφει και τους 3 τρόπους εγκατάστασης. Απλά έχουν κάνει διαθέσιμο ως ξεχωριστό οδηγό το stage3 installation αφού είναι networkless installation. |
|
Back to top |
|
 |
insane.awmn n00b

|
Posted: Wed Mar 22, 2006 2:22 am Post subject: |
|
|
Pantos apo meria mou sou lew na ksekiniseis me Gentoo .Prosopika prospathisa na ksekinisw me alles dianomes Suse mandake k.a ,alla den mporousa na mpw sto noima kai na katalabw pws domitai ena litourgiko linux, toulaxiston me ta gentoo ematha arketa kai mporw na pw oti eimai se stadio na katargisw ta windows pleon,exe xari pou paizw kana paixnidi pou kai pou  _________________ Elpizw o Theos na sas xarizei eutixia................... |
|
Back to top |
|
 |
|