View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
lynxnyl Apprentice
Joined: 15 Aug 2004 Posts: 253 Location: Ljubljana, Slovenija
|
Posted: Sun Dec 04, 2005 4:45 pm Post subject: |
|
|
v 2.01 naj bi bilo to popravljeno, ne vem pa Äe je že izÅ¡el. |
|
Back to top |
|
|
ce-ljan n00b
|
Posted: Sun Dec 11, 2005 8:28 am Post subject: |
|
|
Uspel sem reÅ¡it problem z ÄŽŠ.
Me pa zanima, Äe kdo ve kako bi inÅ¡taliral apt-get tool na gentoo. |
|
Back to top |
|
|
PyroBor n00b
|
Posted: Wed Jan 25, 2006 8:50 pm Post subject: |
|
|
ma vs je _________________ Where's the fun in that ? |
|
Back to top |
|
|
ce-ljan n00b
|
Posted: Sat Jan 28, 2006 9:58 am Post subject: |
|
|
Če ima mogoče e kateri podobne teave.
Pri emerge -vuD world se zadeva ustavi pri sys-fs/sysfsutils https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-281628.html
Teavo sem odpravil le tako, da sem v /etc/make.conf pobrisal CFLAGS="".
Potem sem naredil emerge sysutilis in nato popravil nazaj v prvotno stanje CFLAGS="-march=athlon-xp -03 -pipe"
in nato zopet emerge -vuD world sedaj zadeva dela.
Zanima me, če bo to vplivalo na delovanje sistema ali je panika odveč ? |
|
Back to top |
|
|
lynxnyl Apprentice
|
Posted: Sat Jan 28, 2006 10:01 am Post subject: |
|
|
OdveÄ. Optimizacije Å¡kodijo, samo Äe jih je preveÄ - kot jih je bilo preveÄ za sysfsutils. |
|
Back to top |
|
|
rrok n00b
|
|
Back to top |
|
|
lynxnyl Apprentice
|
|
Back to top |
|
|
eleanor l33t
|
Posted: Sun Mar 26, 2006 4:54 pm Post subject: |
|
|
Kaj pravite na novo čist sveo slo gentoo stran?
Kakni predlogi/mnenja, karkoli?
Imam namen narediti (v bistvu je stran e v nastanku), toda nevem kana bo zagnanost in interesiranost. Kaj se vam zdi, naj jo naredim ali ne? Kaj za vraga, kodit ne more! |
|
Back to top |
|
|
lynxnyl Apprentice
|
Posted: Sun Mar 26, 2006 6:19 pm Post subject: |
|
|
Jaz pravim da ne. Uporabnikov ni dosti in dodatna fragmentacija skupnosti nima smisla. Itak imamo na LPN tudi o gentoo že kar nekaj spisanega.
Tudi o tvoji pripravljenosti do dela imam dvome, do zdaj nisi niÄ prispeval na wiki. ;P (bilo je ene par dobrih sporoÄil na forumu, a niÄ novega)
V slogi je moÄ! Kje je tvoj Äredni nagon? _________________ Have a sorcerous day! |
|
Back to top |
|
|
eleanor l33t
|
Posted: Sun Mar 26, 2006 8:28 pm Post subject: |
|
|
Vem, da nisem nič prispeval na wiki, toda glede moje propravljenosti pa ne dvomi. Več če ma človk svojo stran, ima veliko več interesa kot pa če je nima. Jest si večino stvari, ki jih naredim piem v "moje zapiske" (en tak zvezek s trdim platnicam) in pol se mine da več prepisvat na komp tega in objavit. Preprosto zato: ker ni moja stran in se mi ne da. Objavim pa tisto kar čutim, da bi bilo ZELO uporabno za druge!
Stran bi redno osveeval, pregledoval sporočila na forumu. (sej zdej na lsp pregledam vsa sporočila, ki so napisana). Na kompu sem vsak dan povprečno po par urih in ni vrag, da ne bi rihtal strani kot je treba. Poleg tega pa ne bi bil samo jest moderator!
Nevem no! Frend mi je povedu da je e velikokrat namestil gentoo linux z GUI-jem in mu ni uspelo. Tukaj bi si podrobno ogledali problem in poskusili z tekstovnim načinom reiti zadevo. V mislim imam narediti tudi nek chat na mojem serverju, kjer bomo z uporabniki lahko klepetali v ivo (zato sem pa vpraal un za messenger na lpn). V mislih sem imel messengerja, IRC al pa netkit-talk, al pa e kej, tako da bi bilo reevanje teav laje.
Prilagam e sliko o e nastalem projektu:
[img]http://mandrakeprinas.org/galerija/albums/userpics/10201/thumb_snapshot5.png[/img]
Začetna slika morda ni najbolja, toda to je samo osnutek strani, tako da gotovo to ne bi bilo vključeno v samo stran!
Kaj pa drugi mislejo o temu? |
|
Back to top |
|
|
Bash[DevNull] Guru
|
Posted: Sun Mar 26, 2006 10:33 pm Post subject: |
|
|
PreveD Krasavchegi! :) _________________ Biomechanical Artificial Sabotage Humanoid |
|
Back to top |
|
|
lynxnyl Apprentice
|
Posted: Mon Mar 27, 2006 3:37 pm Post subject: |
|
|
Managment LPN, tako kot pri mnogo (Äe ne pri veÄini) odprtokodnih projektov temelji na nekakÅ¡ni meritokraciji, kdor najveÄ dela ima najveÄ pravic. Kar vsem ne moremo dati takoj dostopa do drobovja.
IRC kanal obstaja že dolgo, webterface je tudi že postavljen - neki sicer še zajebava, samo najbrž je samo firewall pravila za popravit.
Za pridobit izkuÅ¡nje, je odprtje portala Äisto prava in logiÄna odloÄitev. Äe ti uspe, bo scena Å¡e bolj scefrana, drugaÄe pa bom dokazal svoj point - poglej si komentarje na anketo na www.pingvincek.com, tako zgleda zadeva na koncu. En Älovek enostavno ni dovolj.
Ne vem, probaj. Äe uspeÅ¡ ali ne, vsaj nekaj izkuÅ¡enj in znanja boÅ¡ pridobil.
Quote: | Frend mi je povedu da je �e velikokrat namestil gentoo linux z GUI-jem in mu ni uspelo. Tukaj bi si podrobno ogledali problem in poskusili z tekstovnim naÄinom re�iti zadevo. |
Tu se pa ne strinjam. Dobro je, da hoÄeÅ¡ reÅ¡iti problem, a za nekoga, ki je izbral grafiÄno namestitev, navadna najbrž ni dobra izbira (zato je izbral grafiÄno!). Installer je Å¡e mlad, najbrž je tu problem.
btw potreba po moderatorjih je precenjena, gre se samo za statusni simbol. To ni noben argument. _________________ Have a sorcerous day! |
|
Back to top |
|
|
eleanor l33t
|
Posted: Wed Mar 29, 2006 8:03 pm Post subject: |
|
|
ivjo!
Lynx - ravno zaradi izkuenj se mi gre, zato bi rad postavil vse skupaj. Vem pa da samo en ćlovek ne more nič, toda poskusiti ni greh.
No, uporabniki gentoo linuxa, javite se in jasno in glasno povejte svoje mnenje. Ste za stran ali ne? Lahko se kdo tudi pridrui vsemu projektu! |
|
Back to top |
|
|
rrok n00b
|
|
Back to top |
|
|
samek n00b
|
Posted: Mon Apr 10, 2006 10:37 pm Post subject: |
|
|
pofoèkan sem ;> _________________ Best regards,
Samo |
|
Back to top |
|
|
HoBiT n00b
|
Posted: Mon Aug 28, 2006 8:21 pm Post subject: |
|
|
e en iz Slovenije
Lansko leto sem probal intalirat Gentoo v VMware, ampak je vsakič nekaj bilo narobe, ampak sem se danes opogumil in ga intaliral. Sem kr zadovoljen, čeprav je vse dokaj zapleteno (prej sem uporabljal Kubuntu). |
|
Back to top |
|
|
lynxnyl Apprentice
|
Posted: Tue Aug 29, 2006 7:42 am Post subject: |
|
|
namesti si par grafiÄnih orodij, vmesnikov za portage, pa bo hitro bolj komot. _________________ Have a sorcerous day! |
|
Back to top |
|
|
karafeka Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Aug 29, 2006 8:24 pm Post subject: |
|
|
Vmensnikov za portage? PrviÄ Äujem.
Lahko poveÅ¡ malo veÄ o tem? Kateri so?
No, pa še nekaj, ko sem ravno že tu.
V iptables skripti sem uporabljal modul ipt_owner in sicer cmd_owner. S tem si si lahko nastavil ime aplikacije, ki je lahko nemoteno poÅ¡iljala in sprejemala. (praktiÄno za amule, ker sem tako dobil veliko veÄ virov). Tega modula zdaj že nekaj Äasa ni veÄ v kernelu. So ga odstranili zaradi nekompatibilnosti v zvezi smp. Nimam pojma kako bi zdaj uredil to, da bi bilo podobno kot je bilo prej (razen, da dam ves izhodni promet na accept, kar pa mi ne diÅ¡i). Sem brskal po internetu glede reÅ¡itve, pa sem naletel edino pa skfilter pri selinuxu, ki naj bi imel to urejeno. Ker ne nameravam implementirati tega, me zanima, Äe obstaja kak drug naÄin za reÅ¡itev tega oz. kako imate to urejeno vi?
Last edited by karafeka on Tue Aug 29, 2006 8:34 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
lynxnyl Apprentice
|
|
Back to top |
|
|
PyroBor n00b
|
|
Back to top |
|
|
HoBiT n00b
|
Posted: Sun Sep 03, 2006 9:57 pm Post subject: |
|
|
Hvala za te linke, ampak zdaj nisem več na Gentoo, proces kompajlanje je bil predolg in nisem imel časa za to. Z Gentoo-jem bom najverjetneje ponovno probal, ko bom nabavil en noveji računalnik, ki bo imel večji disk, tako da bom gori lahko imel več Linux distribucij hkrati |
|
Back to top |
|
|
jure1873 Apprentice
|
Posted: Sat Sep 16, 2006 10:55 am Post subject: |
|
|
zakaj se meni na tej strani ne prikazujejo vsi Å¡umniki?
pri enih postih se jih vidi pri drugih pa ne...
normalno mi na drugih straneh Å¡umniki delajo...
imam ff 1.5.0.6, pa pod View\Character encoding\ je utf8. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu Oct 19, 2006 12:20 pm Post subject: |
|
|
jure1873
Ker ima vsak drugaÄen naÄin kodiranja znakov (no veÄina ima menda utf8).
Imam eno vpraÅ¡anje glede skeniranja in prepoznavanja besedila v linuxu. Verjetno se najde kdo tule, ki dela to v linuxu in me zanima, kakÅ¡en dober program bi lahko priporoÄl. Tele zastonj variante so bolj slabe, ker ne podpirajo Å¡umnikov (recimo clara - ki je drugaÄe kar obetavna - vendar, ko bi želel vtipkati noter kak Å¡umnik, mi tipka ne zagrabi.
Edino do Äesar sem priÅ¡el, da preden zaženem claro napiÅ¡em setxkbmap -layout us in potem mi prikaže [ ] namesto Å¡Ä.
Ima kdo kak nasvet? |
|
Back to top |
|
|
lynxnyl Apprentice
|
Posted: Thu Oct 19, 2006 12:27 pm Post subject: |
|
|
za skeniranje sam ne poznam drugega kot sane, za ocr mi pa najde te:
Quote: |
navaden@lynxlynx infinity $ gaze what $(gaze -q search ocr)
clara:
Clara OCR is intended for large scale digitalization projects. It features a
powerful GUI and a web interface for cooperative digitalization of books.
Clara OCR development started in 1999 and we're approaching production
quality.
gocr:
GOCR/JOCR is an OCR (Optical Character Recognition) program, developed
under the GNU Public License. Joerg Schulenburg started the program, and
now leads a team of developers.
GOCR can be used with different front-ends, which makes it very easy to
port to different OSes and architectures. It can open many different
image formats, and its quality have been improving in a daily basis.
ocrad:
Ocrad is an OCR (Optical Character Recognition) program implemented
as a filter and based on a feature extraction method. It reads a
bitmap image in pbm format and outputs text in ISO-8859-1 (Latin-1)
charset.
It can be used as a stand-alone console application, or as a backend
to other programs.
tesseract:
A commercial quality OCR engine originally developed at HP between 1985 and 1995.
In 1995, this engine was among the top 3 evaluated by UNLV. It was open-sourced by
HP and UNLV in 2005
|
_________________ Have a sorcerous day! |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu Oct 19, 2006 2:46 pm Post subject: |
|
|
Eh, sej najdit jih tudi sam znam, vendar so rezultati bolj slabo oz. zeeelo slabi že Äe gre za angleÅ¡ki tekst, kaj Å¡ele v slovenÅ¡Äini. V bistvu je Å¡e najboljÅ¡a clara (ker ima možnost uÄenja), vendar le za angleÅ¡ki tekst. Recimo gocr mi je izpljunil pol strani pomiÅ¡ljajev in nakljuÄno postaljenih par Ärk.
Najboljša možnost je wine in finereader, vendar $$$$ .
Sem mislil, da kdo uporablja kaj tretjega, vendar zgleda, da vsi uporabljate Okna |
|
Back to top |
|
|
|