View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Raku Bodhisattva
|
Posted: Sun Apr 15, 2007 8:55 pm Post subject: |
|
|
Radioaktywny wrote: | Witam
Nie wiem czy zostało to naprawione ale OO kompilowane ze źródeł miało problem z zapisem plików z polskimi znakami w nazwie pliku. |
dokładnie - i to mnie zniechęciło do kompilacji OO. Tydzień bojów (bo brakło miejsca, bo coś się wykrzaczyło, itp., a kompilacja trwałą ok. 12-14 godzin) po to tylko, żeby wykasować po pierwszym uruchomieniu... bo nie działa prawidłowo. Żenada.
Jak sobie przeliczę "zyski" (w szybkości uruchamiania i działania), jakie mógłbym osiągnąć kompilując OO do czasu poświęconego na kompilację, to mi wychodzi, że opłaci się to prawnukom moich praprawnuków. _________________ raku
Powered by Archlinux |
|
Back to top |
|
|
pawelek Apprentice
Joined: 17 Dec 2006 Posts: 178 Location: Civitas Kielcensis
|
Posted: Sun Apr 15, 2007 9:03 pm Post subject: |
|
|
c0oba wrote: | Moze # rm /usr/portage/distfiles/* I tak zadko kompiluje sie ponownie te same zrodla, a jesli nawet, zawsze gdzies jest beckup. Nie trzeba tez marnowac plytek. |
OK, ale nawet jeśli, to będzie tylko 1,6GB mniej, a gdzie reszta. Po tej opracji by było 2,7 GB wolnego miejsca, a do 5GB trochę brakuje. |
|
Back to top |
|
|
netruner n00b
|
|
Back to top |
|
|
kfiaciarka Veteran
Joined: 20 May 2005 Posts: 1498 Location: Dobre Miasto, Poland
|
Posted: Mon Apr 16, 2007 6:10 am Post subject: Re: OpenOffice-czy warto kompilować? |
|
|
Robert W. wrote: | Porównując obie wersję, moge powiedzieć że wersja kompilowana jest duże lepiej przystosowana do prawidłowego wyświetlannia doców. |
Mi nie chciał otworzyć doca ~5mb, za to wersja -bin bez problemu |
|
Back to top |
|
|
BeteNoire Veteran
|
Posted: Mon Apr 16, 2007 4:09 pm Post subject: |
|
|
Właśnie pojawił się ebuild nowej wersji. Dziś w nocy sobie zapuszczę kompilację a rano będę miał na dwóch kompach świeżutkie, cieplutkie OO 2.2.0... chyba, że się emerge wywali _________________ powered by power plant |
|
Back to top |
|
|
Raku Bodhisattva
|
Posted: Mon Apr 16, 2007 7:30 pm Post subject: |
|
|
BeteNoire wrote: | chyba, że się emerge wywali |
wtedy może za miesiąc będziesz miał starego, odgrzewanego flaka... _________________ raku