View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ksenos Apprentice
|
Posted: Wed Nov 19, 2003 10:18 am Post subject: Πρόγραμμα για CD Database |
|
|
Γεια και χαρά.
Ξέρω όλο ερωτήσεις είμαι αλλά έτσι είναι οι newbies
Ψάχνω απελπισμένα να βρώ κανα προγραμματάκι σε linux για να κράταω σε αρχείο τα περιεχόμενα των cd μου. Στα windows χρησιμοποιούσα το Advanced Disk Catalog το οποίο όμως δεν κρατάει τα αρχεία του σε XML και έτσι δεν μπορω να τα χρησιμοποιήσω.
Θα μπορούσα να επεκτείνω λιγο την ερώτηση ρωτόντας αν υπάρχει κάποια απλή personal database (που να είναι σχετικά standard) που φυλάει τα δεδομένα σε αρχεία xml (είχα ακούσει για μια που την κάνεις mount ως filesystem).
Αυτά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
Back to top |
|
|
ksenos Apprentice
|
Posted: Wed Nov 19, 2003 10:26 am Post subject: |
|
|
Μόλις μου ήρθε πάντως μια ιδέα για το πως μπορώ να κρατάω τα περιεχόμενα ενός cd αλλα θέλω την γνώμη των πιο έμπειρων μήπως υπάρχει καμια παγίδα σε αυτό. Αν έγραφα ls -R * > cd_01.db στο directory του cd θα μου πέρναγε όλα τα ονόματα των αρχείων ταξινομημένα ανα directory. Μέτα για να βρώ κάποιο πρόγραμμα που θέλω θα μπορούσα να χρησιμοποιω την grep σε κάθε ένα απο τα αρχειάκια ή να φτιάξω κάποιο μικρό script ψάχνει σε όλα. |
|
Back to top |
|
|
bld l33t
|
Posted: Wed Nov 19, 2003 3:17 pm Post subject: hmm |
|
|
Να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι ακριβώς ψάχνεις αλλά μπορείς να ψάξεις στο www.freshmeat.net όλο και κάτι θα υπάρχει εκεί, μετα απλώς δες αν υπάρχει στο portage tree αλλιώς το κάνεις install manually. Όταν μιλάς για database εμένα το μυαλό μου πάει σε mysql _________________ A happy GNU/Linux user!! |
|
Back to top |
|
|
ksenos Apprentice
|
Posted: Thu Nov 20, 2003 6:57 am Post subject: |
|
|
Χμ sorry
Η mySQL είναι overqualified για αυτά που θέλω. Αυτό που ψάχνω είναι κάτι για να αντικαταστήσω την access και τα excel αρχειάκια μου γενικότερα. Περί της cd database που αναφέρω: θέλω τα περιεχόμενα των cd μου να τα έχω σε αρχεία ώστε οταν ψάχνω κάτι να κοιτάω αυτά και όχι να βάζω ένα ένα τα cd.
Αυτά |
|
Back to top |
|
|
parapente Tux's lil' helper
|
Posted: Thu Nov 20, 2003 10:14 pm Post subject: |
|
|
Ένα πρόγραμμα που είχα χρησιμοποιήσει παλιά και ήταν καλούλι είναι το Gtkatalog. Ρίχτου μια ματιά αν σε κάνει. |
|
Back to top |
|
|
Cthulhu n00b
Joined: 15 Aug 2002 Posts: 40 Location: Manchester, UK/Athens, Greece
|
Posted: Fri Nov 21, 2003 2:07 am Post subject: |
|
|
Oso gia to excel mporeis na dokimaseis to gnumeric h to oocalc tou openoffice. Protinw gnumeric an den mporeis na katebaseis ta ~100mb tou OO.
Kai ta dio exoun poly kalo support gia excel arxeia tou MS Office. |
|
Back to top |
|
|
ksenos Apprentice
|
Posted: Sat Nov 22, 2003 12:50 pm Post subject: |
|
|
Many, many, many thanks |
|