View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
wertjacek n00b
|
Posted: Sun Aug 11, 2013 12:54 pm Post subject: [SOLVED]jak oszukać emerge? problem z sandbox |
|
|
Witam
wydaje mi sie że gdzies ten temat poruszany był na forum,ale nie moge tego odnaleśc więc pytam w nowym tenmacie.
mam od pewnego czasu problem z sandbox,wywala mi sie i każda proba emergowania konczy sie niepowodzeniem,przerobilem kilka rad w necie i nic,więc postanowilem w koncu postawić na binarke co też uczynilem.
Z tym że caly czas sandbox traktowany jest jako pakiet do instalacji.I tu pytanie.jak oszukać i poslużyć sie jakims mykiem by emerge potraktowalo pakiet sandbox jako zainstalowany?
Ps.
Wogóle o co biega z tym sandboxem? wszystko na forum przepatrzylem i zaden myk nie rozwiązał problemu.
Last edited by wertjacek on Sun Aug 11, 2013 7:00 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
SlashBeast Retired Dev
|
Posted: Sun Aug 11, 2013 1:50 pm Post subject: |
|
|
podaj blad jaki masz, sandbox violation raczej nie powinniem byc przy kazdej paczce
a jak chcesz to wylaczyc, daj FEATURES='-sandbox' i nie bedzie uzyty, ale to slabe rozwiazanie, skoro cos Ci grzebie w systemie to sandbox krzyczy i zamiast obchodzic sandbox powinienes rozwiazac ten problem. |
|
Back to top |
|
|
Garrappachc Guru
|
Posted: Sun Aug 11, 2013 2:26 pm Post subject: |
|
|
/etc/portage/profile/package.provided _________________ De profundis clamavi ad Te, Domine
emerge --info | virtual aviation |
|
Back to top |
|
|
wertjacek n00b
|
Posted: Sun Aug 11, 2013 3:27 pm Post subject: |
|
|
Edit.
edytowalem bo zapisy nic tu nie mają wspolnego.
jest tak,po emerge gcc 4.6.3 i glibc,sandbox sie instaluje normalnie tyle że przed wgraniem binarki sandboxa >> gcc nwywalalo się,dlatego też sądze żę sposobem na taki problem jak u mnie jest taka kolejność:
1.binarka sandbox
2.emerge glibc i gcc
3.emerge sandbox
czy to sandbox powoduje wywalanie gcc? nie wiem,ale wiem że po sandboxie binarkowym gcc instaluje sie bezproblemowo,czyli musi mieć cos wspolnego i tyle.
pozdro |
|
Back to top |
|
|
|