View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Wlodek n00b
|
Posted: Sat Sep 17, 2022 3:13 pm Post subject: Konnfiguracja po za "Systemsetings" w KDE5 |
|
|
Witam i pozdrawiam.
Mam drobny problem (nie myśleć o przyrodzeniu) z zainstalowanym Redcore, oparty na Gentoo, pulpit mam z KDE5.
Sprzęt to : (te najważniejsze) płyta MSI Z590 Pro WiFi, proc I7 11700K, dyski na Nvme 4.0 Samsungi, ram 16Gb, RTX 3050, karta dźwięku SB AE-5 Plus.
Skonfigurowałem system, ale nie daje mnie spokoju, iż jest gdzieś zapisana konfiguracja wywołania dźwięku po za ustawieniami w "systemsetings:, nie mogę zmienić dzwięku logowania - jak to zrobić? - tzn w "systemsetings" się zmienia - ale po ustawieniu
i restarcie, mam dwa dźwięki odgrywane po zalogowaniu.
Następnie, czy istnieje inna nakładka instalacji i usuwania oprogramowania niż "Sisyphus" - bardziej dla ludzi.
Piszę wszystko w jednym wątku, aby nie rozbijać w kilku, z góry dziękuję za pomoc. |
|
Back to top |
|
|
Jacekalex Guru
|
Posted: Wed Feb 15, 2023 4:34 am Post subject: |
|
|
Zobacz wynik:
Code: | ls $HOME/.config/{kde*,plasma*,kwin*} |
Pozdro
EDIT:
nakładka na portage:
Jak lubisz sobie życie komplikować, to zamiast lub obok app-portage/eix możesz używać app-portage/kuroo
jednak Gentoo to nie Debian, Synaptica tu nie znajdziesz.
|
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|