View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
karoto n00b
|
Posted: Sun Jan 11, 2004 6:07 pm Post subject: Προβληματάκια με apache+mysql+php |
|
|
Καλημέρα ελπίζω να μην έχω αρχίσει να γίνομαι σπαστικός με τις χαζές ερωτήσεις μου .. αλλά επειδή είμαι λίγο καινούριος στο Gentoo κάπου πρέπει να ρωτήσω και εγώ ο άτιμος
Πρόσφατα είπα να εγκαταστήσω Apache2 + php + mysql .. όλα καλά μέχρι εδώ κατέβασα τις πιο τελευταίες εκδόσεις + php_mod .. αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι δε μπορώ να βάλω την php να κάνει compile με with-mysql .
Δοκιμάζω λοιπόν USE=-apache2 with-mysql emerge php_mod , ξεκινάει τελειώνει το compile .. έχω ρυθμίσει σωστά τον apache2 για D PHP4 /etc/conf.d/apache2 και τις σχετικές ρυθμίσεις /etc/apache2/conf/apache2.conf common
conf.Δοκιμάζω για php δουλεύει και τρέχει άψογα , η sql επίσης από command line άψογα , αλλά .. δε μπορώ να διαχειριστώ sql functions μέσα από την php στο phpinfo(); κλασσικό παράδειγμα για να δεις τι τρέχει ο Php σου , στις ρυθμίσεις του
βγάζει withno-sql φτου λέω , δε μπορεί κάτι γίνεται λάθος.. μπορεί να μου πει κάποιος ένα σωστό τρόπω πώς θα ενεργοποιήσω την MySql στην PHP , χωρίς να κάνω compile ξανά τον apache2 ? η έστω εάν δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί μια σωστή λύση να τα κάνω ξανά από την αρχή...
Θέλω να τρέχω apache2 , php , mysql .. thanx για την όλη υποστήριξη
Και κάτι ακόμα ηθελά να ρωτήσω εαν γίνετε να δώ με μία εντολή τι services τρέχει το συστημα μου , εκτώς απο την netstat , στο Redhat υπήρχε η 'service' εδώ υπάρχει κάτι ανάλογο ? |
|
Back to top |
|
|
parapente Tux's lil' helper
|
Posted: Sun Jan 11, 2004 10:27 pm Post subject: |
|
|
Οι ερωτήσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες! Μόνο αν γίνεται άλλαζε το encoding σου στον browser πριν κάνεις post γιατί ορισμένοι χαρακτήρες φαίνονται ως κουτάκια στο iso8859-7. Πιο πολύ για να κρατήσουμε μια όσο το δυνατόν ομοιογένεια στο forum μας .
Ας περάσουμε όμως στις απαντήσεις:
1)Έκανες λάθος στην χρήση της USE. Δοκίμασε:
Code: |
USE="apache2 mysql" emerge php_mod |
Το μείον μπροστά από μια επιλογή σημαίνει "αφαίρεσε την υποστήριξη για..."
2)Το αντίστοιχο της services είναι η rc-status. |
|
Back to top |
|
|
karoto n00b
|
Posted: Tue Jan 13, 2004 7:31 am Post subject: Ολα εντάξει |
|
|
Εντάξει παιδιά δεν έφταιγαν οι γραμματοσειρές αλλά το copy&paste από το office
Με τον apache2 αντιμετώπισα ένα προβληματάκι αλλά το διόρθωσα.Οταν ξεκινούσε δε φορτώνανε οι σελίδες και έκανε ένα looping στο δίκτυο .. από 192.168.1.1 το πήγαινε στο ::::80 στο netstat τουλάχιστο αυτό φαινόταν .. έβγαλα από το modules.conf sto 70_*.conf τον έλεγχο της 'if mod_php.c' και έβαλα να φορτώνει το libph4.so στο αρχείο apache2.conf με αυτόν τον τρόπο δούλεψε κανονικά.Σας ευχαριστώ για την βοήθεια..
Τελικά όλα οκ με την sql. |
|
Back to top |
|
|
|