View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
no4b Bodhisattva
|
Posted: Wed Feb 04, 2004 11:21 pm Post subject: kde-18n |
|
|
Znalazl ktos informacje kiedy bedzie kde-i18n-pl dla KDE 3.2.0? |
|
Back to top |
|
|
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Wed Feb 04, 2004 11:40 pm Post subject: |
|
|
Witam!
Alez juz jest... Od rana uzywam ))) Faktycznie mailem jakies problemy ze sciagnieciem... ale juz nie pamietam do konca jakie. Zdaje sie, ze recznie pobieralem kde-i18n-pl a potem umiescilem w distfiles
wget ftp://ftp.oregonstate.edu/pub/kde/stable/3.2/src/kde-i18n/kde-i18n-pl-3.2.0.tar.bz2
LINGUAS="pl" emerge kde-i18n
zmienna dawalem z pamieci - moze byc walnieta!
PS. ja biedny student w czasie sesji; ja przepraszac - pamiec platac figla jednego za drugim _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump |
|
Back to top |
|
|
no4b Bodhisattva
|
Posted: Wed Feb 04, 2004 11:50 pm Post subject: |
|
|
Ok :] wlasnie mialem poszukac gdzies
LINGUASA mam na stale w make.conf
Nie zadzialalo wrzucenie do distfiles, dalej chcial ssac, zmienilem w ebuildzie MY_PV=3.2 na MY_PV=3.2.0 i poszlo. |
|
Back to top |
|
|
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 12:05 am Post subject: |
|
|
no4b wrote: | Nie zadzialalo wrzucenie do distfiles, dalej chcial ssac, zmienilem w ebuildzie MY_PV=3.2 na MY_PV=3.2.0 i poszlo. |
Hmmm - nie potrzebowalem tego...
root@troll portage # cat kde-base/kde-i18n/kde-i18n-3.2.0.ebuild
[ciach]
MY_PV=3.2
Wrzucilem pliczek do /usr/portage/distfiles i koniec. Grunt, ze dziala _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
|
Back to top |
|
|
no4b Bodhisattva
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 12:09 am Post subject: |
|
|
Dokladnie :] |
|
Back to top |
|
|
(l)user Guru
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 2:11 am Post subject: |
|
|
Wlasnie wszedlem na forum aby poruszyc ten watek, a tu prosze - rozwiazanie.
Pozdro _________________ Registered Linux user #302020
Gadu Gadu #490092 |
|
Back to top |
|
|
velociraptor n00b
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 11:49 am Post subject: |
|
|
Czesc
A jak sie wam sprawuje 3.2 ??
Jakies problemy ??
Slawek |
|
Back to top |
|
|
(l)user Guru
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 2:07 pm Post subject: |
|
|
U mnie bardzo fajnie chodzi . _________________ Registered Linux user #302020
Gadu Gadu #490092 |
|
Back to top |
|
|
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 4:17 pm Post subject: |
|
|
Zasadniczo - b. ladnie. Problem mialem z arts'em (a wlasciwie dwa).
Pierwszy byl poruszany na anglojezycznej grupie. Mianowicie artsd zzeral mi ponad 50% procka (dochodzilo nawet do 80%). Problem jest w autowykrywaniu urzadzenia dziwkeowego... opis na forum - dziala! (ale obejsciem - trzeba wymusic ustawienia urzadzenia).
Drugi jest smieszniejszy... ze tak powiem. Emerge'owalem nowe bibil. alsy (1.0.2) i potem arts'a i... zdechl mi dzwiek Siedze nad tym drugi dzien i nie bardzo wiem co zrobic... ale to osobny watek i nie jest to sprawa samego arts'a.
Co do predkosci dzialania samego KDE - jest wieksza! 'widocznie', ze tak powiem. A Plastik rzeczywiscie jest cool
Krotko - polecam! _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
|
Back to top |
|
|
no4b Bodhisattva
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 7:04 pm Post subject: |
|
|
Ja mam 4 denerwujace rzeczy:
- jak klikne "pokaz pulpit" i wlacze jakis program, to "pokaz pulpit" sie odciska, przelaczaja soe uruchomione programy i zanim uruchomi sie nowy, uruchamiany program to mam pulpit z przed "pokaz pulpit". Baaaaaaaaaaardzo mnie to denerwuje,
- konsole, przy pierwszym uruchomieniu widze kafelki zamiast tla pulpitu przyciemnonego, wystarczy zrestartowac konsole albo wlaczyc taba z druga konsolka w konsole, ale jest to niewygodne i tez mnie denerwuje,
- czasem konsole i konqueror sie dluuuuuuuuuuuuuuuuuugo wlaczaja i dzialaja powooooooooooli, trzeba je resnac (czasem kilka razy), zeby zaskoczyly z normalnym tempem i dzialaly ok.
- xmms nie minimalizuje sie caly, minilalizyje sie tylko glowne okno, equalizer i lista zostaja, nie mniej denerwujace niz poprzednie, ponadto zostaja na pulpicie zaslaniajac ikony, wrrrrrrrr.
Jezeli ktos zna rozwiazanie ktoregos z tych problemow to prosze o napisanie. |
|
Back to top |
|
|
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 10:08 pm Post subject: |
|
|
no4b wrote: | - czasem konsole i konqueror sie dluuuuuuuuuuuuuuuuuugo wlaczaja i dzialaja powooooooooooli, trzeba je resnac (czasem kilka razy), zeby zaskoczyly z normalnym tempem i dzialaly ok.
|
u mnie jest okej....
Quote: |
- xmms nie minimalizuje sie caly, minilalizyje sie tylko glowne okno, equalizer i lista zostaja, nie mniej denerwujace niz poprzednie, ponadto zostaja na pulpicie zaslaniajac ikony, wrrrrrrrr.
|
tu tez nie mam tego problemu
za to znalazlem nowy... podobny do Twojego ostatniego. Moduly SuperKaramba'y sa zawsze na wierzchu... i nie da sie z tym nic zrobic. Probowalem juz re-emerge'owac SK, ale nic z tego. Chyba trzeba bedzie poczekac na jakiegos patcha lub nowa wersje... Chyba ze ktos wie jak to obejsc... _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
|
Back to top |
|
|
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 10:13 pm Post subject: |
|
|
no4b wrote: | Ja mam 4 denerwujace rzeczy:
- jak klikne "pokaz pulpit" i wlacze jakis program, to "pokaz pulpit" sie odciska, przelaczaja soe uruchomione programy i zanim uruchomi sie nowy, uruchamiany program to mam pulpit z przed "pokaz pulpit". Baaaaaaaaaaardzo mnie to denerwuje,
|
to samo... do tej pory nie zauwazylem... rzeczywiscie troche wnerwia
no4b wrote: |
- konsole, przy pierwszym uruchomieniu widze kafelki zamiast tla pulpitu przyciemnonego, wystarczy zrestartowac konsole albo wlaczyc taba z druga konsolka w konsole, ale jest to niewygodne i tez mnie denerwuje,
|
sprawdzilem - tez u mnie tego nie ma. _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
|
Back to top |
|
|
no4b Bodhisattva
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 10:57 pm Post subject: |
|
|
Wiekszosc moich problemow powtarza sie u innych uzytkownikow... raczej to nie wina tego, ze mam tylko kdelibs, kdebase, kdeartwork, kde-i18n-pl...
O superkarabmie zapomnialem dopisac...
Wywalales moze konfiguracje 3.1 przed dzialaniem na 3.2? |
|
Back to top |
|
|
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 11:04 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Wywalales moze konfiguracje 3.1 przed dzialaniem na 3.2? |
nie. i nie wywalilem takze jeszcze starego kde'ka 3.1.4 _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
|
Back to top |
|
|
no4b Bodhisattva
|
Posted: Thu Feb 05, 2004 11:49 pm Post subject: |
|
|
Byc moze moje problemy wynikaja po czesci z konfiguracji, chodz za tym pokaz pulpit przekopalem cala i nic nie zauwazylem...
Co do kafelkow to w opcjach konsole w zakladce zestaw i obszaze tlo wybieram pelny, jednak nie zapisuje mi tej konfiguracji... |
|
Back to top |
|
|
Rayers n00b
|
Posted: Fri Feb 06, 2004 12:31 pm Post subject: |
|
|
_troll_ wrote: |
....ciach....
Drugi jest smieszniejszy... ze tak powiem. Emerge'owalem nowe bibil. alsy (1.0.2) i potem arts'a i... zdechl mi dzwiek Siedze nad tym drugi dzien i nie bardzo wiem co zrobic... ale to osobny watek i nie jest to sprawa samego arts'a.
...ciach...
Krotko - polecam! |
Tutaj podałem rozwiązanie tego "problemu" https://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=132643
Pozdr. |
|
Back to top |
|
|
|