View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
krzysz n00b
|
|
Back to top |
|
|
_alpha_ n00b
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 9:13 am Post subject: Re: Y-Windows |
|
|
hmm... udalo mi sie to to uruchomic na sdl'u
w sumie mysle ze jak sie przeportuje gtk i qt to duzo programow pojdzie pod tym |
|
Back to top |
|
|
krzysz n00b
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 12:00 pm Post subject: |
|
|
A na razie to taka ciekawostka, chociaz wnioskujac z ruchu na liscie mailingowej ma duze szanse stac sie powaznych zagrozeniem dla xfree86 |
|
Back to top |
|
|
_alpha_ n00b
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 12:21 pm Post subject: |
|
|
tylko szkoda (a moze ja nie widze) ze nie ma dokumentacji opisujacej chociarz podstawy pisania programow pod to |
|
Back to top |
|
|
krzysz n00b
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 1:35 pm Post subject: |
|
|
Poszukaj w archiwach listy mailingowej, afair bylo tam podawane (skrotowo ale zawsze) inna sprawa to ze nia zabardzo jest sens pod to chwilowo pisac |
|
Back to top |
|
|
fallow Bodhisattva
|
Posted: Sun Feb 22, 2004 2:21 pm Post subject: |
|
|
jak dla mnie to za wczesnie zeby pisac cos pod to , przydala by sie tez specyfikacja i przyklady hehe:), jak dla mnie lepiej pod xy i qt
ale swoja droga , jakas dziwna ta nowa licencja na xfree 4.4, ktos wie o co chodzi z nowym xfree 4.4 i nowa licencja ? |
|
Back to top |
|
|
_alpha_ n00b
|
Posted: Mon Feb 23, 2004 2:32 pm Post subject: |
|
|
obejrzalem sobie kod tych przykladowych programow i nie zabardzo mi sie to podoba
wszystko w C++ i wyglada ze ciezko to bedzie przeniesc na C |
|
Back to top |
|
|
fallow Bodhisattva
|
Posted: Mon Feb 23, 2004 3:10 pm Post subject: |
|
|
ja tam nie przepadam za ++ i obiektowoscia , korzystam wtedy jesli musze , choc musze przyznac , ze nie ktore problemy rozwiazuje sie latwiej obiektowo to i tak siegam po owa w ostatecznosci |
|
Back to top |
|
|
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Wed Feb 25, 2004 9:52 pm Post subject: |
|
|
_alpha_ wrote: | obejrzalem sobie kod tych przykladowych programow i nie zabardzo mi sie to podoba
przeniesc? a po co? i co Cie odstrzecza w C++? ponadto nie widze jakichs wiekszych korzysci z portowania, no chyba ze dla zabawy.... a i to watpliwe da rezultaty. _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump |
|
Back to top |
|
|
_alpha_ n00b
|
Posted: Thu Feb 26, 2004 4:51 pm Post subject: |
|
|
_troll_ wrote: | _alpha_ wrote: | obejrzalem sobie kod tych przykladowych programow i nie zabardzo mi sie to podoba
przeniesc? a po co? i co Cie odstrzecza w C++? ponadto nie widze jakichs wiekszych korzysci z portowania, no chyba ze dla zabawy.... a i to watpliwe da rezultaty. |
mowie o przenoszeniu bo nie przepadam za C++
jak ktos lubi to niech sie na y'ach bawi |
|
Back to top |
|
|
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Thu Feb 26, 2004 7:24 pm Post subject: |
|
|
_alpha_ wrote: |
mowie o przenoszeniu bo nie przepadam za C++ |
c++ jest prostszy niz sie wydaje. jedynym problemem jaki tutaj wystepuje to nauczyc sie _myslec_ obiektowo..... rzeczywiscie jest to sztuka (sam do konca jakos nie moge sie 'przestawic' ). a same mechanizmy naprawde sa rewelacyjne. jak musze w programach napisanych w c przeniesc wartosc w trzech kolejnych wywolan funkcji do tej pierwszej to krew mnie zalewa! a w c++? wszystko Ci zrobia wyjatki i to w mily i przyjemny sposob.
_alpha_ wrote: |
jak ktos lubi to niech sie na y'ach bawi |
z checia... ale jak to dopracuja... czyli tak za dwa lata jak Bog da... _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump |
|
Back to top |
|
|
|