View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Dagger Retired Dev
|
Posted: Mon Mar 15, 2004 10:04 pm Post subject: Problem z SMP |
|
|
Nie moge zmusic SMP do dzialania. Jak kompiluje jakiekolwiek jadro w trybie Uniprocesor dziala bez najmniejszego problemu. Podczas bootowania jadra SMP ciagle wyskakuja jakies bledy. Nie jestem w stanie wrzycic screenshoota, ani loga, bo bledy wyskakuje przed Initem. Ostatnio na jadrze 2.6.4-mm1 otrzymalem:
Freeing kernel memory ... (costam dalej)
can't open /dev/console
Ktos ma moze jakies propozycje ? |
|
Back to top |
|
|
kolkowski_damian Tux's lil' helper
|
Posted: Thu Mar 18, 2004 10:56 am Post subject: Re: Problem z SMP |
|
|
Dagger wrote: | (...)Ktos ma moze jakies propozycje ? |
Cześć,
Tak, ja mam - uzywaj 2.4.x, a jak już zgłaszasz problem, to załączaj konfiga do linuksa.
P.S. Polecam zgłosić problem na LKML - ale jeszcze to przemyśł i wyklucz własne błędy wynkające z niepoprawnej konfiguracji/używania.
Pozdro. |
|
Back to top |
|
|
no4b Bodhisattva
|
Posted: Fri Mar 19, 2004 9:31 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Tak, ja mam - uzywaj 2.4.x |
No, normalnie swietna rada... A masz jakies konkretne dowody na to, ze w 2.6.x nie bedzie dzialac? Bo jak nie to rada jest beznadziejna, bo to wlasnie 2.6.x jest ostatnia wersja stabilna i to jej powinno sie uzywac. |
|
Back to top |
|
|
kolkowski_damian Tux's lil' helper
|
Posted: Fri Mar 19, 2004 9:36 pm Post subject: |
|
|
no4b wrote: | Quote: | Tak, ja mam - uzywaj 2.4.x |
No, normalnie swietna rada... A masz jakies konkretne dowody na to, ze w 2.6.x nie bedzie dzialac? Bo jak nie to rada jest beznadziejna, bo to wlasnie 2.6.x jest ostatnia wersja stabilna i to jej powinno sie uzywac. |
RORFL |
|
Back to top |
|
|
Dagger Retired Dev
|
Posted: Mon Mar 22, 2004 1:03 am Post subject: |
|
|
Problem okazal sie innej natury. Jak po probie instalacji jakiejkolwiek windy dostawalem ciagle blue screen a podczas instalacji FreeBSD 4.9 SMP rowniez mialem problemy, to mnie to zainteresowalo. Okazalo sie, ze problem byl natury sprzetowej... _________________ 95% of all computer errors occur between chair and keyboard (TM)
Join the FSF as an Associate Member!
Post under CC license. |
|
Back to top |
|
|
|