View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Zoolf n00b
|
Posted: Thu Mar 18, 2004 2:26 pm Post subject: qmailowy probelm z svscan |
|
|
Witam
Instalowalem gmaila zgodnie z info na gentoo.org/doc/.. ale cos namieszalm i nie wiem juz jak z tego wybrnac.
Do rzeczy jednak
Po komendze Code: |
/etc/init.d/svscan start |
log w Code: | var/log/qmail/qmail-send |
wypelnia sie danymi tej tresci
Code: | alert: cannot start: unable to switch to queue directory | Przypuszczam ze musialem uszkodzic którys plik, ale nie wiem który. Nadmieniam ze odinstalowanie emerge -C qmail i ponowne zmergowanie nic nie daje. Ponownie zemergowalem deamontools i ucspi-tcp, ale to tez nic nie dalo. Moze ktos ma jekies sugestie. THX za pomoc.[/url] |
|
Back to top |
|
|
Zoolf n00b
|
Posted: Thu Mar 18, 2004 5:00 pm Post subject: |
|
|
Dodam jeszcze ?e znalaz?em informacj? na jakim? forum ?e problem ten le?y w uprawniniach do pliku queue i jego w?a?cicielu. Jednak radzono tam by poprostu zainstalowac od nowa Qmaila. by? mo?e stosowana przezemnie procedura do odinstalowania ca?ego qmaila #emerge -C qmail jest b??dna. |
|
Back to top |
|
|
Zoolf n00b
|
Posted: Fri Mar 19, 2004 12:35 am Post subject: Rozwiązanie .. hydrozagadki |
|
|
W tym przypadku należało na raz odinstalowac pakiety qmail, daemontools i uscp-tcp poczym emerge qmail.
Na prawde nie wiem czemu odinstalowyawnie emerge -C pojedynczego pakietu i zainstalowanie go ponownie, poczym tą samą procedurą z następnymi nie dawało skutku.. i dopiero odinstalowanie wszytkiego naraz i zainstalowanie naraz dało pozytywny wynik. Pozdrawiam |
|
Back to top |
|
|
|