View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
gillan_cz n00b
|
Posted: Sat May 15, 2004 8:15 pm Post subject: Jak rozjet poradne cestinu pod gentoo - KDE |
|
|
Mam problemky s cestinou. Jednak se mi vsude cpe ISO-8895-1 .. a ja bych radsi -2, do Apache, na disku mi to dela problemy (cteni z NTFS).
Dalsi problem je s hackama pri psani ... mohu psat pouze ty, ktery jsou primo na klavesnici. Proste nemohu napsat hacek+klavesu.
Diky za vsechny chytre rady _________________ ASUS A7N8X Deluxe|Athlon XP 2500+|512MB RAM|Genius Wonder III|2.6.7-gentoo-r16|KDE 3.4.0 |
|
Back to top |
|
|
gillan_cz n00b
|
Posted: Thu May 27, 2004 8:59 pm Post subject: Re: Jak rozjet poradne cestinu pod gentoo - KDE |
|
|
gillan_cz wrote: | Mam problemky s cestinou. Jednak se mi vsude cpe ISO-8895-1 .. a ja bych radsi -2, do Apache, na disku mi to dela problemy (cteni z NTFS).
Dalsi problem je s hackama pri psani ... mohu psat pouze ty, ktery jsou primo na klavesnici. Proste nemohu napsat hacek+klavesu.
Diky za vsechny chytre rady |
Apache uz jsem si nastavil pomoci Webminu a NTFS taky vyresil, dokonce jsem se uz naucil psat i hacky staci napsat do /etc/profile Code: | export LC_CTYPE="cs_CZ" | a to je vsechno )
Problem mam ale se zobrazovanim nekterych znaku, jak donutit cele KDE, aby zobrazovalo v ISO-8859-2 nebo necem rozumnem? Porad mi to z ceskych znaku dela hatmatilku (asi 8859-1) _________________ ASUS A7N8X Deluxe|Athlon XP 2500+|512MB RAM|Genius Wonder III|2.6.7-gentoo-r16|KDE 3.4.0 |
|
Back to top |
|
|
Ku8aZ n00b
Joined: 14 Sep 2004 Posts: 19 Location: Olomouc district, Czech republic
|
Posted: Tue Sep 14, 2004 8:39 pm Post subject: Re: Jak rozjet poradne cestinu pod gentoo - KDE |
|
|
gillan_cz wrote: | Problem mam ale se zobrazovanim nekterych znaku, jak donutit cele KDE, aby zobrazovalo v ISO-8859-2 nebo necem rozumnem? Porad mi to z ceskych znaku dela hatmatilku (asi 8859-1) |
To se ani nedivim, kdyz nastavite pouze LC_CTYPE
Ja jsem nastavil vse potrebne do souboru /etc/env.d/05locales (muze byt jakykoliv v adresari /etc/env.d) a v nem mam zhruba toto:
Code: |
LANGUAGE=cs_CZ
LC_ALL=cs_CZ.ISO8859-2
LC_CTYPE=cs_CZ.ISO8859-2
LANG=cs_CZ.ISO8859-2
LINGUAS="cs cz en"
SUPPORTED=cs,cz,en
SYSFONT=lat2a-16
SYSFONTACM=latin2u
KEYBOARDTYPE=pc
KEYTABLE=cz-lat2
|
Netvrdim, ze je to jedine a spravne reseni (napr tim nastavenim LC_ALL), ale zatim mi vse fungovalo. A pokud ne, staci drobna uprava IMHO bych asi do /etc/profile nic nepsal a daval si to bud do ~/profile nebo prave do adr. /etc/env.d. |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|