View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
lynxnyl Apprentice
Joined: 15 Aug 2004 Posts: 253 Location: Ljubljana, Slovenija
|
Posted: Thu Oct 19, 2006 2:50 pm Post subject: |
|
|
Jaz Å¡e nikoli nisem imel skenerja. _________________ Have a sorcerous day! |
|
Back to top |
|
|
karafeka Tux's lil' helper
|
Posted: Thu Oct 19, 2006 3:03 pm Post subject: |
|
|
Skener je super zadeva za kakÅ¡ne daljÅ¡e teskte. Vendar v tem Äasu ko sem iskal programe za ocrjanje, bi že zdavnaj lahko na roke prepisal .
PS: Kako to, da nisi veÄ na gentooju? Si Å¡el na LFS? |
|
Back to top |
|
|
lynxnyl Apprentice
|
Posted: Thu Oct 19, 2006 3:27 pm Post subject: |
|
|
www.sourcemage.org (poglej podpis )
samo da je trenutno najbrž drupal še sesut in kaže tisto na wiki.
Å el sem na boljÅ¡i package manager (nadalje pm). To je zame osnovna stvar pri distribuciji, ker sem napreden in teÄen uporabnik.
portage ne zna kej dost povedat o stvareh, odvisnosti upravlja sicer bolje kot pm-ji binarnih distribucij, ki sem jih probal, a preslabo. In vÄasih je nerazumno poÄasen. Na sestrinem raÄunalniku Å¡e 2.1 vzame pol ure za --sync, alternativ pa ni, vsaj takrat jih ni bilo, ko me je reÅ¡itev Å¡e zanimala - zdaj bom Å¡e tja dal gor smgl. Ok, obstaja kar nekaj enih 3rd party modov, ampak to ni to. Äe ti Å¡e razvijalci pravijo da je dezijn zaniÄ ne boÅ¡ veÄ dvomil...
Kodnih distribucij je malo in LFS to ni (pm??). Zanimiva sta mi bila Lunar in Source mage, od obeh je bolj sploÅ¡no naciljan drugi. In ker je tam pm napisan v bashu sem lahko tudi kaj popravil, kar me je motilo oziroma kaj izboljÅ¡al - pythona ne poznam. Pa Äarovna tema, kaj Å¡e Äem. _________________ Have a sorcerous day! |
|
Back to top |
|
|
karafeka Tux's lil' helper
|
Posted: Fri Oct 27, 2006 7:16 pm Post subject: |
|
|
Iz Faq-ja
Quote: | The cleanse tool for self-healing dependency problems and file corruption through many integrity checks. Gentoo has three ways to do something like this: revdep-rebuild, depclean, equery |
A to pomeni, da zdaj ko odinÅ¡taliraÅ¡ program, se tudi odivsnosti (tiste, ki niso veÄ potrebne) odstranijo? Ker to me pri gentooju najbolj moti, da se potem nabere Å¡e pa Å¡e nepotrebnih datoteke, prostora na disku pa zaÄne zmanjkovati. Prej mi je bil v pomoÄ unclepine, sedaj ko je portage 2, pa ni veÄ 100%. |
|
Back to top |
|
|
lynxnyl Apprentice
|
Posted: Fri Oct 27, 2006 7:32 pm Post subject: |
|
|
Tista primerjava je sicer že malo stara, ampak kar drži. Ja, res je, sorcery zna poskrbeti za to.
Imam sreÄo, en primer od danes mi je ostal v bufferju:
Quote: |
$ dispel --user-deps denemo
Enter the root password, please.
Password:
Dispelled spell: denemo
lilypond is an orphan.
Would you like to dispel it [y]
Dispelled spell: lilypond
alsa-utils is an orphan.
Dispelled spell: alsa-utils
xdvi is an orphan.
Dispelled spell: xdvi
fontforge is an orphan.
Dispelled spell: fontforge
|
Sicer precej monotono, ampak vidiÅ¡ da zna ugotoviti kdaj nekega paketa niÄ ne potrebuje. Nisem gledal in mi je odstranil alsa-utils, ampak ni problema! Ob vsaki namestitvi ti privzeto naredi Å¡e en arhiv paketa in to potem lahko skoraj hipno odpakira - alsa-utils sem imel nazaj v par sekundah. _________________ Have a sorcerous day! |
|
Back to top |
|
|
spark_tt n00b
|
Posted: Fri May 18, 2007 9:19 pm Post subject: |
|
|
Jest sem tudi iz Slovenije . Lep pozdrav vsem, uapam da ni kej narobe ker je bil najnovejsi post objavljen skoraj eno leto nazaj. |
|
Back to top |
|
|
peterxx n00b
|
Posted: Fri Mar 14, 2008 1:59 am Post subject: 2002 |
|
|
Hah slovenci na gentoo forumu od 2002 naprej? al je bil kdo kej prej tle ze? _________________ http://forums.gentoo.rulz |
|
Back to top |
|
|
while true Guru
Joined: 07 Apr 2010 Posts: 532 Location: Ljubljana, Slovenia
|
Posted: Fri Sep 24, 2010 10:21 pm Post subject: |
|
|
Ola, da malo ozivim ta konc.
Rojen zivim in (ne)delam v Ljubljani, sicer srb.
Sem na Gentoo ze cca pol leta, manj, in sem zelo zadovoljen. _________________ Kind regards, Goran Mitic
alive
while true
kick ass |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|