View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ersan n00b
|
Posted: Thu Dec 30, 2004 5:27 pm Post subject: (tr)xterm de turkce karakter sorunu |
|
|
Merhabalar
Yeni cikan vidalinux-1.1 surumunu bu gun sistemime favori pencere yoneticim "icewm" le birlikte kurdum.
Kurulumdan sonra
~/.icewm/keys dosyasina xterm in biraz daha renkli acilmasi icin su satirlari ekleyip kisa yolunu tanimladim
key "Alt+x" xterm -bg black -cr green -fg green -C -fn 9x15 -sl 500
xtermi bu sekilde calistirdigim zaman turkce karakterleri goremiyorum. Hatta turkce karakterler yerine hic bir karakter cikmayip turkce karakterin yeri bos olarak gozukuyor.
Fakat xterm e herhangi ek bir ozellik eklemeden
key "Alt+x" xterm
seklinde calistirdigimda sorunsuz olarak turkce karakterleri gorebiliyorum.
Yukaridaki ozelliklerle beraber turkce karakterleri gorebilmek icin ne yapabilirim?
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
ersan
Not1: desktop.vidalinux.com u 2 gundur acamiyorum acaba sorun bende mi |
|
Back to top |
|
|
togan Apprentice
|
Posted: Thu Dec 30, 2004 6:48 pm Post subject: Re: (tr)xterm de turkce karakter sorunu |
|
|
ersan wrote: | Merhabalar
Yeni cikan vidalinux-1.1 surumunu bu gun sistemime favori pencere yoneticim "icewm" le birlikte kurdum.
Kurulumdan sonra
~/.icewm/keys dosyasina xterm in biraz daha renkli acilmasi icin su satirlari ekleyip kisa yolunu tanimladim
key "Alt+x" xterm -bg black -cr green -fg green -C -fn 9x15 -sl 500
xtermi bu sekilde calistirdigim zaman turkce karakterleri goremiyorum. Hatta turkce karakterler yerine hic bir karakter cikmayip turkce karakterin yeri bos olarak gozukuyor.
Fakat xterm e herhangi ek bir ozellik eklemeden
key "Alt+x" xterm
seklinde calistirdigimda sorunsuz olarak turkce karakterleri gorebiliyorum.
Yukaridaki ozelliklerle beraber turkce karakterleri gorebilmek icin ne yapabilirim?
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
ersan
Not1: desktop.vidalinux.com u 2 gundur acamiyorum acaba sorun bende mi |
Selam ilk önce desktop.vidalinux.com ile ilgili þöyle söyleyim. Bir kaç gün önce bazý sorunlardan dolayý server deðiþtireceklerini yazmýþlardý. Tahminimce deðiþtirirken biraz sorun çýktý, geri dönmesi zaman alabilir.
ÝCEWM ile bazý bilgiler bu adreste var, sanýrým yardýmcý olabilir.
https://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=110416
Kolay gelsin _________________ Gentoo 2006.1 stage1 MSI nforce 4 Athlon64 Nvidia PCI Express
Raptor74 GB + 200 GB X 2 SATA |
|
Back to top |
|
|
|