View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
keman Guru
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 9:38 am Post subject: [OT] Zegnaj Ojcze :( |
|
|
Jak zapewne każdy z Was wie, wczorajszej nocy zmarł Najwybitniejszy z Polaków - Jan Paweł II, Nasz Papież......
Całe życie, był (i pozostanie) on moim autorytetem, bowiem tyle dobrego ile zrobił On za swojego życia, nie byłby w stanie zrobić nikt z Nas...
Pomudlmy się więc za niego, i przeżyjmy ten dzień w zadumie i skupieniu...
waluigi _________________ Collecting data is a step to wisdom, but sharing data is a step to community.
|
|
Back to top |
|
|
Poe Bodhisattva
Joined: 03 Apr 2004 Posts: 2155 Location: Mysłowice/Lublin, Poland
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 10:06 am Post subject: |
|
|
Nie smućcie się jak i ja się nei smucę. naprawde, od wczorajszego poranka odkad wstałem czułem sie lekko, byłem cały czas usmiechnięty i zupełnie pogodzony, ze w końcu nas opuści. Wczoraj jak nigdy dotąd uwierzyłem jeszcze mocniej w Boga i w życie po śmierci. wczoraj wieczorem, gdy ogłosili jego śmierc ja po prostu powstrzywywałęm sie od szerokiego usmiechu [nie, nie usmiechu szyderczego i mysla "ha, w końcu odszedł"], takiego usmiechu ulgi, ze odszedł na życie wieczne, nie będzie juz cierpiał, a z nami i tak pozostanie. Nie potrafię tego wyrazic wszystkiego jak się czuje po tym wszystkim, ale nie czuje się nieprzyzwoicie z tego powodu.
pozdrawiam. _________________ Hardware:HP Pavilion DV6875SE[C2DT5550@1.83GHz_3GB-DDR2_320GB-SATA_GF8400GS]
http://popularcoffee.blogspot.com - Popkulturowa Kawa
RLU#342333 |
|
Back to top |
|
|
fallow Bodhisattva
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 10:13 am Post subject: |
|
|
ale nie wszystko jest takie rozowe , jak ktos chce niech przeczyta cala ta strone albo caly ten watek
Ja nie jestem dobry katolikiem , nie jestem przekonany do instytucji kosciala , ale jako czlowiek Papiez jest dla mnie wielkim autorytetem , wzorem i symbolem
cheers.[/url] _________________ "Time is a companion that goes with us on a journey. It reminds us to cherish each moment, because it will never come again. What we leave behind is not as important as how we have lived" J-L. Picard
Last edited by fallow on Sun Apr 03, 2005 10:15 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
arsen Bodhisattva
Joined: 10 Apr 2004 Posts: 1803 Location: Siemianowice Śląskie, Poland
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 10:15 am Post subject: |
|
|
Peace |
|
Back to top |
|
|
grzewho l33t
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 10:31 am Post subject: |
|
|
Peace
Piss on OTW (chyba tylko mi się oberwało za ten wątek) _________________
Code: | USE="freedom -software_patents" emerge --deep --update world |
|
|
Back to top |
|
|
keman Guru
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 10:38 am Post subject: |
|
|
Widziałem już ten wątek, i zupełnie nierozumiem ludzi, którzy uważają że Papież nic nie zrobił dla swiata....
Ktoś, kto bez przelewu krwi obalał dyktatury w Amercye Płd, przyczynil sie do upadku Apathaidu i komunizmu.
Ktoś, kto nie może odejśc.....
waluigi _________________ Collecting data is a step to wisdom, but sharing data is a step to community.
|
|
Back to top |
|
|
arsen Bodhisattva
Joined: 10 Apr 2004 Posts: 1803 Location: Siemianowice Śląskie, Poland
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 10:42 am Post subject: |
|
|
[OT]
OTW ssie
[/OT] |
|
Back to top |
|
|
tdi Apprentice
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 10:45 am Post subject: |
|
|
[*]
OT: az normalnie jestes zszokowany jacy ci ludzie w watku oTW sa pojebani (sorry za slowo ale sie nalezy) |
|
Back to top |
|
|
Poe Bodhisattva
Joined: 03 Apr 2004 Posts: 2155 Location: Mysłowice/Lublin, Poland
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 10:47 am Post subject: |
|
|
dobra, są tacy "ludzie" którzy myslą ze papież nic nie zrobił, niech sobie tacy będą, ale takiego czegos nie stoleruję
douchebag wrote: | {Tekst w linku ponizej, pierwszy post od dołu na 3. stronie tamtu, o ile go jeszcze nie wywalili} |
z tego tematu https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-318020-start-50.html _________________ Hardware:HP Pavilion DV6875SE[C2DT5550@1.83GHz_3GB-DDR2_320GB-SATA_GF8400GS]
http://popularcoffee.blogspot.com - Popkulturowa Kawa
RLU#342333
Last edited by Poe on Sun Apr 03, 2005 11:02 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
keman Guru
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 10:48 am Post subject: |
|
|
IMHO nie powinniście wklejac tu takich rzeczy, może lepiej dać linka, a nie wklejać taki tekst...
Przecież to istna profanacja
|
|
Back to top |
|
|
muchar Bodhisattva
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 10:59 am Post subject: |
|
|
To bardzo przykre, jak rozne narody w rozny sposob patrza na inne narody, na fakty historyczne, na ludzi.
Pamietajmy jednak, ze w kazdym z nas jest Prawda i ta Prawda musi zostac zachowana. _________________ MuchaR
Nie denerwuj mnie. Kliknij tu!!!
Homepage: http://muchar.one.pl!!! |
|
Back to top |
|
|
totencham Apprentice
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 11:16 am Post subject: |
|
|
Myślę, że ludzie z OTW mają kompleks katolika. Wierzą w coś innego i starają się POKAZAĆ, jak głęboko mają inne religie, ZWŁASZCZA katolicyzm (bo jest bardziej popularny, stąd kompleks), nie dostrzegając, albo świadomie pomijając, dobro i wartości, którymi Papież wzbogacił miliony ludzi.
[*]
http://bi.gazeta.pl/im/8/1917/z1917948G.jpg _________________ http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Index
cd /usr/src/linux && egrep -ir "( fuck)|( shit)" *
Linux registered user #376896
Last edited by totencham on Sun Apr 03, 2005 3:07 pm; edited 3 times in total |
|
Back to top |
|
|
nelchael Retired Dev
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 11:26 am Post subject: |
|
|
['] _________________ [color=gray:17697d0166]http://dev.gentoo.org/~nelchael/[/color:17697d0166]
[size=14:17697d0166]>> [b:17697d0166]Zasady na f.g.o->Polish[/b:17697d0166] <<[/size:17697d0166] |
|
Back to top |
|
|
pwe Guru
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 11:28 am Post subject: |
|
|
można zauważyc OGROMNĄ ignorancje ludzi! momentami dziekuje na nasz przładowany system nauczania! Masa ludzi za granica (wykształconych) to kretyni i idioci, który pojecia o świecie nie maja, o historii, o położeniu swojego kraju (np. Amerykanie!!!!!). a pozniej Oswiecim to Polacy, antysemici Polacy itp.
tragedia _________________ there is no empty MHz |
|
Back to top |
|
|
nelchael Retired Dev
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 11:38 am Post subject: |
|
|
pwe wrote: | można zauważyc OGROMNĄ ignorancje ludzi! momentami dziekuje na nasz przładowany system nauczania! Masa ludzi za granica (wykształconych) to kretyni i idioci, który pojecia o świecie nie maja, o historii, o położeniu swojego kraju (np. Amerykanie!!!!!). a pozniej Oswiecim to Polacy, antysemici Polacy itp.
tragedia |
Ten watek jest po to, aby wyrazic swoj bol po stracie tak wielkiego czlowieka jakim byl Jan Pawel II.
Flame'y na innych? Zaloz nowy watek.
PS. Wiem co powiedzial ciaranm, cockehabit i inni i tez mam ich dosc. _________________ [color=gray:17697d0166]http://dev.gentoo.org/~nelchael/[/color:17697d0166]
[size=14:17697d0166]>> [b:17697d0166]Zasady na f.g.o->Polish[/b:17697d0166] <<[/size:17697d0166] |
|
Back to top |
|
|
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 11:45 am Post subject: |
|
|
grzewho wrote: | Piss on OTW (chyba tylko mi się oberwało za ten wątek) | na te chwile tak - tylko Tobie. ale mnie to ********** i nie popuszczam, dopoki tu moduje (*).
(*) a wiec dlugo to moze nie potrwac. _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump |
|
Back to top |
|
|
fallow Bodhisattva
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 11:54 am Post subject: |
|
|
wszyscy zglosilismy to do "do góry" . _________________ "Time is a companion that goes with us on a journey. It reminds us to cherish each moment, because it will never come again. What we leave behind is not as important as how we have lived" J-L. Picard |
|
Back to top |
|
|
raaf Apprentice
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 11:59 am Post subject: |
|
|
[*]
Brak mi słów, bo mimo, że jestem niewierzący to uważam, że Jemu należy się największy szacunek.
Czuję, że jestem nikim w porownaniu z nim. Chcialbym się móc, umieć za niego pomodlić.
[*] _________________ skladmuzyczny.pl, REKLAMA, astalavista Vista, .. kiss my XGL!! |
|
Back to top |
|
|
Insenic Guru
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 12:37 pm Post subject: |
|
|
... _________________ Notebook: Asus A6TC-AP015 - AMD Turion X2 | 1024 DDR | nVidia GeForce Go 7300 | 80 GB HDD |
|
Back to top |
|
|
rasheed Guru
Joined: 15 Dec 2004 Posts: 466 Location: Ostrów Wielkopolski
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 12:38 pm Post subject: |
|
|
tdi wrote: | OT: az normalnie jestes zszokowany jacy ci ludzie w watku oTW sa pojebani (sorry za slowo ale sie nalezy) |
Popieram, niestety tak jest..
[`] _________________ rasheed - #gentoo.pl@IRCnet team | www.mklimek.org - BLOG - Linux, Opera, Open Source | JID / Mail: rasheed@gentoo.pl
APEL! |
|
Back to top |
|
|
adam1957 Tux's lil' helper
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 12:41 pm Post subject: |
|
|
[*] _________________ Linux Registered User #376200
Gentoo2007.0
Mowa jest srebrem, a milczenie złotem |
|
Back to top |
|
|
cichy Apprentice
Joined: 27 Feb 2004 Posts: 217 Location: Jasionówka/podlaskie/Poland
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 12:43 pm Post subject: |
|
|
()
[ ]
[ ] _________________ ::Gentoo::Linux::(athlon-xp // amd64 // pentium-m // nocona)::ID:387704:: |
|
Back to top |
|
|
nelchael Retired Dev
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 12:46 pm Post subject: |
|
|
madman: puf! _________________ [color=gray:17697d0166]http://dev.gentoo.org/~nelchael/[/color:17697d0166]
|
Back to top |
|
|
bacouch Apprentice
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 1:26 pm Post subject: |
|
|
[*] |
|
Back to top |
|
|
sir_skiner Apprentice
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 1:41 pm Post subject: |
|
|
Ciao Karol! Do zobaczenia Papo...
Nie jeden raz przechodzilem troche obok Twoich slow traktujac je czasem jako oczywizm, czasem jako "przebrzmialy" relikt przeszlosci... a Ty z uporem maniaka grzmiales slowami nie odkrywczymi, ale odkrytymi na nowo: uczyles, upominales, chwaliles i ganiles poglady kulturowe i etyczne epoki, ale i naszego Kosciola. Nie kazdy czuje to co Twoja "rodzina", nie kazdy rozumie... nawet ja. Bo uwierzyles w sile czlowieka ponad jego wiare w samego siebie - zla nie wartosciowales, nie szukales okolicznosci lagodzacych, czasem bedac despotyczny w swych naukach nigdy nie umniejszyles czlowiekowi jego wielkosci w obliczu Boga.
Wielu zarzuca Ci nie jedno. Coz, im wiekszy czlowiek tym wiecej powodow aby miec o nim zdanie, a jak wiadomo zdania zawsze sa podzielone, ale to tez jest miara jego wielkosci. Nie byles pochlebca, nie schlebiales gustom tych, ktorzy cie sluchali. A jednak robili to... Nie mowiles: "jestescie super jacy jestescie, nie zmieniajcie sie, zyjcie w zgodzie ze soba." Nie, nie, Ty mowiles: "zmiencie sie! potraficie! Bog w was wierzy, uwierzcie i wy. NIE LEKAJCIE SIE"... a mimo to Cie sluchano, w tych czasach przesiaknietych pustoslowiem i pycha ludzie pragneli aby im mowiono o tym, ze sa czyms wiecej niz klientem supermarketu i operatorem pilota TV.
Mowia: "a coz on zrobil? nic". Coz, zawsze mozna zrobic wiecej, nawet w nauczaniu i gestach, to pewne, jednak Ty zrobiles cos fenomenalnego. Ty wskrzesiles w nas wiare, ze to MY mozemy cos zrobic! Bo chocbys stanal na glowie i zatanczyl freestyle'a, to nic nie przebije tego co nam dales - miary wlasnego czlowieczenstwa i wspolistoty z Bogiem. Czlowieczenstwa trudnego bo gotowego do upokorzenia i przebaczania zan, do cierpienia ale i do weselenia sie, do wyznania bledow i przeproszenia za nie, do walki ale i do unizenia...
Otworzyles nam drzwi do poznania siebie i Boga. Nigdy nie odmowiles tez prawa konfrontacji wiary z nauka, wrecz mowiles, ze prawdziwa wiara to ta, ktora Boga wielbi rowniez, a moze zwlaszcza umyslem, bo krucha jest wiara slepa, ktora nie pyta, nie szuka... wtedy nawet zwatpienie jest czyms, co nie przeraza.
Dales swiadectwo zyciem i smiercia, pokazales, ze tak mozna, bo tez byles tylko czlowiekiem z calym swoim czlowieczenstwem i jego slabosciami, nie tylko fizycznymi. Byles "Lolkiem" z Wadowic. Jak ja byles czlowiekiem, AŻ czlowiekiem.
Pamietaj o tym Ty, ktory to czytasz Nie czcij tylko szczatek ciala, zrozum Jego przeslanie i staraj sie byc CZLOWIEKIEM....
Niepokonanym
Wśród tandety lśniąc jak diament
Być zagadką, której nikt
Nie zdąży zgadnąć nim minie czas
... tak jak On. _________________ sir_skiner
GentooLinux - thinking best
Last edited by sir_skiner on Sun Apr 03, 2005 4:20 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
|