View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
zaranyi n00b
|
Posted: Thu May 19, 2005 8:28 pm Post subject: [HU] ADSL IP cím csere probléma |
|
|
Az ADSL-emen egyre gyakrabban, már nem csak 24 óránként cserélődik az IP cím, a másik oldalon ahonnan letöltök korlátozva van az egyidejű kapcsolatok száma. Mikor a DHCP-n újabb címet kapok megmaradnak a régi kapcsolatok is. A netstat mutatatja, hogy mi a régi IP-jű már nem élő kapcsolatok inode-ja. Mivel lehet ezeket egyenként kilőni ? |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Thu May 19, 2005 8:53 pm Post subject: Re: [HU] ADSL IP cím csere probléma |
|
|
zaranyi wrote: | Az ADSL-emen egyre gyakrabban, már nem csak 24 óránként cserélődik az IP cím, a másik oldalon ahonnan letöltök korlátozva van az egyidejű kapcsolatok száma. Mikor a DHCP-n újabb címet kapok megmaradnak a régi kapcsolatok is. A netstat mutatatja, hogy mi a régi IP-jű már nem élő kapcsolatok inode-ja. Mivel lehet ezeket egyenként kilőni ? |
BitTorrentes probléma ez vagy sima letöltés?
Milyen módon van korlátozva az egyidejû kapcsolatok száma? Elvileg ha megváltozik az IP-d, akkor már nem másnak fog fel? (tehát elvileg ez nem kéne hogy "egyszerre két fájlt próbálsz letölteni" gondot)
Nagyon félreértettelek? |
|
Back to top |
|
|
mindegy n00b
|
Posted: Tue May 24, 2005 6:54 pm Post subject: Re: [HU] ADSL IP cím csere probléma |
|
|
Danuvius wrote: |
BitTorrentes probléma ez vagy sima letöltés?
|
Ez micsoda? Ezek szerint ez közismert dolog? Lehet errõl olvasni valahol?
Azért kérdem, mert velem is elõfordult már, hogy új IP-t kaptam az ADSL-en, de kizárólag akkor, ha BitTorrenteztem.
(az eredeti kérdésre sajna nem tudom a választ, én ki szoktam lõni az összes ssh processzt és újraindítom a BitTorrentet.) |
|
Back to top |
|
|
zaranyi n00b
|
Posted: Tue May 24, 2005 11:19 pm Post subject: |
|
|
Sima http protokollon keresztüli letöltés. Tapasztalati úton vettem észre, hogy megáll az adott letöltés, ami még az új IP előtt lett elindítva, és amíg nem indítom újra a letölést végző progit, addig a netstat mutatja a két különböző local IP-címet estabilished állapotban. Én csak egy connection-t szeretnék kilőni, mint a processzeknél a kill-el, hogy ne kelljen az egész programot újra indítgatni, mert mostanában gyakran változik az IP. |
|
Back to top |
|
|
|