View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
_troll_ Bodhisattva
|
Posted: Fri May 13, 2005 7:17 pm Post subject: |
|
|
nie wszyscy czytaja wiec zamieszczam link:
http://hedera.linuxnews.pl/_news/2005/05/13/_long/3315.html
Pozdrawiam,
Przemek
PS. Pisalem dluzszy komentarz, ale bylo w nim zbyt duzo brzydkich slow... wiec go skasowalem _________________ Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump |
|
Back to top |
|
|
sebas86 Guru
Joined: 01 May 2005 Posts: 568 Location: Szczecinek / Szczecin
|
Posted: Fri May 13, 2005 7:37 pm Post subject: |
|
|
No widziałem tą nowość szkoda, że dotarłem do niej dopiero dzisiaj przeszedłbym się może do szkoły z tym... pewnie nic nie wskóram, ale i tak się zapytam ale to dopiero w poniedziałek albo wtorek dzisiaj już jest za późno. Ludzi też się nie poddawajcie jak popuścimy to tylko gorzej dla nas, w końcu ta matura ma być dla nas (w sumie już dla naszych następców chyba, że coś się zmieni albo ktoś się uprze poprawiać).
PS. Każde zadanie jest do wykonania trzeba tylko czasu na nie... wytrwałości! |
|
Back to top |
|
|
wojtek n00b
Joined: 19 Mar 2005 Posts: 65 Location: Krakow/Pszczyna, Poland
|
Posted: Fri May 13, 2005 10:05 pm Post subject: |
|
|
Hej, civi - algorytm masz naprawde sprytny (zeby nie powiedziec genialny w swej prostocie ), co prawda nie dziala dla przypadku gdy mamy same liczby ujemne, ale koncepcja jest ciekawa. Ja bym na nia nie wpadl na pewno gdybym pisal mature i wiedzial, ze mam malo czasu. Zrobil bym zwykle sprawdzenie wszytskich mozliwosci.
Poniżej wersja uwzgledniajaca wszystko i bez zbednych zmiennych:
Code: | #include <cstdio>
using namespace std;
const int M=10001;
int t[M], n, max, s2;
int main() {
int tmp;
while(scanf("%d",&tmp) != EOF)
t[n++] = tmp;
max = t[--n];
s2 = t[n] >? 0;
for(--n; n >= 0; --n) {
s2 = 0 >? (s2 + t[n]);
if (max > 0)
max >?= s2;
else
max >?= t[n];
}
printf("%d\n",max);
return 0;
} |
Tak z ciekwosci - wymysliles ten algorytm na miejscu, czy juz sie kiedys z podobnym problemem zetknales? |
|
Back to top |
|
|
civi n00b
|
Posted: Sat May 14, 2005 8:56 pm Post subject: |
|
|
Hm, na miejscu i pisalem troche na odwal - stad moze te niepotrzebne zmienne i jakis nierozpatrzony przypadek. Suma elementow zbioru pustego od biedy tez przejdzie tak btw. |
|
Back to top |
|
|
mati_pl n00b
|
Posted: Tue May 17, 2005 11:37 am Post subject: |
|
|
Taka mała rada dla osób piszących jutro fizykę: wyłączcie kabel od neta, albo w ogóle kompa, i powtórzcie sobie
I nie zapomnieć o spacerze/rowerku/bieganiu/randce/etc. na poprawę humoru i dotlenienie mózgu
Powodzenia |
|
Back to top |
|
|
larry_ n00b
Joined: 31 May 2004 Posts: 23 Location: Poland - Ostrów Wielkopolski
|
Posted: Tue May 17, 2005 2:39 pm Post subject: |
|
|
No właśnie !! To juz jutro ... Powodzenia wszystkim piszącym !! _________________ " Making Linux freely available is the single best decision I've ever made. " LT |
|
Back to top |
|
|
OBenY Guru
|
Posted: Wed May 18, 2005 1:18 pm Post subject: |
|
|
No to przynajmniej bylo przyjemne
Fizyka poszla jak sie patrzy
Teraz ide oblewac
Obyta fizyka mi nadrobila skopana matme... PWr, I'm comeing my sweet love _________________ Linux registered user: #205241
KDE registered user: #1919
http://obeny.obeny.net |
|
Back to top |
|
|
sebas86 Guru
Joined: 01 May 2005 Posts: 568 Location: Szczecinek / Szczecin
|
Posted: Wed May 18, 2005 9:19 pm Post subject: |
|
|
Ja tam po doświadczeniach z informą byłem przygotowany na to, że nic nie ruszę ale jednak - ciekawe tylko ile z tego będzie dobrze . Z częścią rozszerzoną nie było już tak różowo ale czego się spodziewać jeśli fizyki się uczę tylko od święta, mam tylko nadzieję, że na studia styknie |
|
Back to top |
|
|
larry_ n00b
Joined: 31 May 2004 Posts: 23 Location: Poland - Ostrów Wielkopolski
|
Posted: Wed May 18, 2005 9:53 pm Post subject: |
|
|
Eh ale człowiek wymęczony, ale wreszcie koniec...mam nadzieje, że większość maturzystów spotka się na meetingu we Wrocku:P...Pozdro! _________________ " Making Linux freely available is the single best decision I've ever made. " LT |
|
Back to top |
|
|
|