View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Dawid159 Guru
|
Posted: Sat Apr 23, 2005 8:31 am Post subject: [OT/KDE] Wygląd KDE - co użyto na filmiku :) |
|
|
Witam
Mam takie 2 pytanka odnośnie filmiku http://www.msu.edu/~ebyryan/vladi/kde.3.4.translucency.mpeg.bz2 chodzi o to jakie ikony zostały tam użyte i schemat kolorów, bo nie moge ich znaleźć I jeszcze gdzie można ustawić wysokość pozycji w menu tak jak to na filmiku - szukałem w edytorze menu, ale nic takiego tam nie ma
Pozdrawiam
Dawid |
|
Back to top |
|
|
totencham Apprentice
|
|
Back to top |
|
|
rampage7 Guru
Joined: 21 Mar 2004 Posts: 308 Location: Poland / Jastrzebie Zdroj
|
Posted: Sat Apr 23, 2005 6:10 pm Post subject: |
|
|
pewnego dnia chciałem napisać post dokładnie z takimi pytaniami, ale mi się zapomniało o tym
Ta wysokosć menu wyglada super, a ikonki są dla mnie miodne - tylko gdzie to znaleźć..... ???? _________________ To nie moje s± s³owa, to legenda ludowa..... |
|
Back to top |
|
|
Dawid159 Guru
|
Posted: Sat Apr 23, 2005 6:16 pm Post subject: |
|
|
Ikonki to pastel-nuovla Schemat kolorków też się zgadza mniej więcej zgadza Pozostaje kwestia menu |
|
Back to top |
|
|
totencham Apprentice
|
Posted: Sat Apr 23, 2005 6:37 pm Post subject: |
|
|
Chodzi ci o przeniesienie panelu na górę? Klikasz na wolne miejsce na panelu i go przesuwasz na górę Być może będziesz musiał coś przesunąć, żeby znaleźć wolne miejsce na panelu. Możesz też dodać "bonusowy" panel: prawy przycisk na panelu i Add to panel -> Panel -> Panel. _________________ http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Index
cd /usr/src/linux && egrep -ir "( fuck)|( shit)" *
Linux registered user #376896 |
|
Back to top |
|
|
Dawid159 Guru
|
Posted: Sat Apr 23, 2005 7:00 pm Post subject: |
|
|
Heheh nie chodzi mi o przesuwanie panelu na góre, wiem jak to zrobić Moje menu wygląda w tej chwili tak jak na tym screenie, a chodzi mi o osiągnięcie takiego efektu jak na filmiku czyli żeby pozycje były wyższe niż aktualnie |
|
Back to top |
|
|
rampage7 Guru
Joined: 21 Mar 2004 Posts: 308 Location: Poland / Jastrzebie Zdroj
|
Posted: Sat Apr 23, 2005 10:30 pm Post subject: |
|
|
wielkość pozycji w menu na pewno zależy od wielkości ikon - tylko jak tu cholera zmusić akurat tylko to jedno menu by korzystało z ikon 22px? _________________ To nie moje s± s³owa, to legenda ludowa..... |
|
Back to top |
|
|
OBenY Guru
|
Posted: Sun Apr 24, 2005 9:33 am Post subject: |
|
|
O super, ze ktos zalozyl taki watek, sam sie z tym nosilem, bo trzeba przyznac, ze fajnie wyglada to KDE na tym filmiku.
Moze mnie ktos uswiadmic co to za bajerny monitor stanu systemu (to co wyswietla cpu usage, ram usage, disk usage itp itd)? _________________ Linux registered user: #205241
KDE registered user: #1919
http://obeny.obeny.net |
|
Back to top |
|
|
rasheed Guru
Joined: 15 Dec 2004 Posts: 466 Location: Ostrów Wielkopolski
|
Posted: Sun Apr 24, 2005 10:05 am Post subject: |
|
|
OBenY wrote: | O super, ze ktos zalozyl taki watek, sam sie z tym nosilem, bo trzeba przyznac, ze fajnie wyglada to KDE na tym filmiku.
Moze mnie ktos uswiadmic co to za bajerny monitor stanu systemu (to co wyswietla cpu usage, ram usage, disk usage itp itd)? |
Superkaramba (zobacz kde-look.org) _________________ rasheed - #gentoo.pl@IRCnet team | www.mklimek.org - BLOG - Linux, Opera, Open Source | JID / Mail: rasheed@gentoo.pl
APEL! |
|
Back to top |
|
|
|