View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
SuperPityu2002 n00b
|
Posted: Tue May 03, 2005 9:36 pm Post subject: [HU] GCC 4.0 |
|
|
Sziasztok!
Próbálta már valaki?
Én emerge-eltem, és elkezdtem egy +emerge -u" -t, de nem tudom, hogy bele merjek-e vágni egy "emerge -e" -be.
Dell D800 notim van Pentium M (Dothan) procival (meg egy asztali masina Athon XP 2500+-szal, hogy egy gyors gép is legyen )
Várom a tapasztalatokat,
I. |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Tue May 03, 2005 10:23 pm Post subject: Re: [HU] GCC 4.0 |
|
|
SuperPityu2002 wrote: | Sziasztok!
Próbálta már valaki?
Én emerge-eltem, és elkezdtem egy +emerge -u" -t, de nem tudom, hogy bele merjek-e vágni egy "emerge -e" -be.
Dell D800 notim van Pentium M (Dothan) procival (meg egy asztali masina Athon XP 2500+-szal, hogy egy gyors gép is legyen )
Várom a tapasztalatokat,
I. |
Szioka Pityu.
En nem ajanlom. A napokban lett beadva egy revu a slashdotba.
Ertheto okokbol nem forditom le az egeszet--de ha van egy konkret resz amire kivancsi vagy akkor szolj es szivesen magyarazok.
A kovetkeztetes amire a srac jutott:
Quote: |
Is GCC 4.0 better than its predecessors?
In terms of raw numbers, the answer is a definite "no". I've tried GCC 4.0 on other programs, with similar results to the tests above, and I won't be recompiling my Gentoo systems with GCC 4.0 in the near future. The GCC 3.4 series still has life in it, and the GCC folk have committed to maintaining it. A 3.4.4 update is pending as I write this.
That said, no one should expect a "point-oh-point-oh" release to deliver the full potential of a product, particularly when it comes to a software system with the complexity of GCC. Version 4.0.0 is laying a foundation for the future, and should be seen as a technological step forward with new internal architectures and the addition of Fortran 95. If you compile a great deal of C++, you'll want to investigate GCC 4.0.
Keep an eye on 4.0. |
avagy:
"Jobb a GCC 4.0 az elodjeinel?
Nyersz szamokat nezve, a valasz ketsegtelenul "nem". Kiprobaltam a GCC 4.0-at mas programokon is, a fenti tesztekhez hasonlo eredmenyekkel, es en nem fogom ujraforditani az en Gentoo rendszeremet GCC 4.0-el a kozeljovoben. A GCC 3.4-es szeriajaban van meg elet, es a GCC csapat elkotelezte magat a fenntartasara. Egy 3.4.4-es frissites folyamatban van mig ezt irom.
Ezt fejben tartva viszont nem kene hogy teljes teljesitmenyt elvarjon az ember egy termektol ami " pont-nulla-pont-nullas" kiadasaban van, foleg amikor egy olyan osszetett szoftver rendszerrol van szo mint a GCC. A 4.0.0 verzio csupan egy alapzat a jovonek, es mint egy technologia elorelepest uj belso felepitessel kell felfogni mely a Fortran 95-ossel lett gazdagabba teve. Ha sokat forditasz C++-t, akkor erdemes megvizsgalnod a GCC 4.0 kozelebbrol.
Tartsatok figyelemmel a GCC 4.0-at." |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Tue May 03, 2005 10:25 pm Post subject: Re: [HU] GCC 4.0 |
|
|
SuperPityu2002 wrote: | elkezdtem egy +emerge -u" -t, de nem tudom, hogy bele merjek-e vágni egy "emerge -e" |
"emerge -e"-t meg nem csinaltam... de en ugy tudom az emerge -u nem egeszseges.
En a helyedben megallitanam a folyamatot (elvegre nem vesztes semmit csak idot ha kesobb ujrakezded)... mindjart irok hogy mit is kene helyette a nagyokosok szerint. |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Tue May 03, 2005 10:36 pm Post subject: Re: [HU] GCC 4.0 |
|
|
Danuvius wrote: | SuperPityu2002 wrote: | elkezdtem egy +emerge -u" -t, de nem tudom, hogy bele merjek-e vágni egy "emerge -e" |
"emerge -e"-t meg nem csinaltam... de en ugy tudom az emerge -u nem egeszseges.
En a helyedben megallitanam a folyamatot (elvegre nem vesztes semmit csak idot ha kesobb ujrakezded)... mindjart irok hogy mit is kene helyette a nagyokosok szerint. |
Na ja... ez kéne:
# emerge -uDN world
A "-u" (kisbetûs) az "update" avagy frissítés.
A "-D" (nagybetûs) az "deep" avagy mély. Ezzel nem csak az általad megadott csomagokat frissíti az emerge, hanem azoknak függõségeit. (Program X új verziója lehet hogy program Y-nak már egy újabb verzióját szükségeli mint neked van--de hacsak nem kerted közvetlen program Y emergeleset, akkor program Y nem jelenik meg a world-ben)
A "-N" (nagybetûs) az "new-use" avagy "új-use", avagy azokat a csomagokat is frissíti amikre úgyan nem létezik frissebb verzió de a jelenlegi USE kulcsszavak másik mint amivel fordítva lettek az emerge-elésnél
Remélem ez segít... és remélem nem túl késõ. Szerintem jól teszed ha nem indítod újra a géped amig az emerge -uDN world nem végez. |
|
Back to top |
|
|
Sipi Guru
|
Posted: Wed May 04, 2005 10:41 am Post subject: |
|
|
Tudtommal új slotba teszi a 4-est, úgyhogy semmi gond nincs, ha felteszed. Késõbb bármikor váltogathatsz a 3.4-es és a 4-es között.
Sipi |
|
Back to top |
|
|
SuperPityu2002 n00b
|
Posted: Wed May 04, 2005 11:02 am Post subject: Re: [HU] GCC 4.0 |
|
|
Danuvius wrote: |
Na ja... ez kéne:
# emerge -uDN world
A "-u" (kisbetûs) az "update" avagy frissítés.
A "-D" (nagybetûs) az "deep" avagy mély. Ezzel nem csak az általad megadott csomagokat frissíti az emerge, hanem azoknak függõségeit. (Program X új verziója lehet hogy program Y-nak már egy újabb verzióját szükségeli mint neked van--de hacsak nem kerted közvetlen program Y emergeleset, akkor program Y nem jelenik meg a world-ben)
A "-N" (nagybetûs) az "new-use" avagy "új-use", avagy azokat a csomagokat is frissíti amikre úgyan nem létezik frissebb verzió de a jelenlegi USE kulcsszavak másik mint amivel fordítva lettek az emerge-elésnél
Remélem ez segít... és remélem nem túl késõ. Szerintem jól teszed ha nem indítod újra a géped amig az emerge -uDN world nem végez. |
Szia!
Köszönöm a tippeket. Semmi visszafordíthatatlant nem tettem eddig a géppel,úgyhogy semmi vész
Azt hiszem, nagyon korai még ez a 4.0, majd előbb-utóbb kiforrja magát.
Visszaállok 3.4.3-ra.
Üdv, I. |
|
Back to top |
|
|
SuperPityu2002 n00b
|
Posted: Wed May 04, 2005 11:03 am Post subject: |
|
|
Sipi wrote: | Tudtommal új slotba teszi a 4-est, úgyhogy semmi gond nincs, ha felteszed. Késõbb bármikor váltogathatsz a 3.4-es és a 4-es között.
Sipi |
Hi!
Ez így van, pl. a gcc-config segítségével bármikor lehet váltani.
Üdv, I. |
|
Back to top |
|
|
ProTech Tux's lil' helper
|
Posted: Wed May 04, 2005 1:13 pm Post subject: Re: [HU] GCC 4.0 |
|
|
Danuvius wrote: | en ugy tudom az emerge -u nem egeszseges. |
Szerintem semmi veszelyes nincs az emerge -u hasznalataban. Amit nem ajanlanak az az emerge -U.
Egyebkent en is emerge -uD word -ot szoktam hasznalni. |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Wed May 04, 2005 1:17 pm Post subject: Re: [HU] GCC 4.0 |
|
|
ProTech wrote: | Danuvius wrote: | en ugy tudom az emerge -u nem egeszseges. |
Szerintem semmi veszelyes nincs az emerge -u hasznalataban. Amit nem ajanlanak az az emerge -U.
Egyebkent en is emerge -uD word -ot szoktam hasznalni. |
Biztos vagy benne hogy nem veszélyesek az elavult függõségek? |
|
Back to top |
|
|
maxbayne n00b
|
Posted: Wed May 04, 2005 4:37 pm Post subject: |
|
|
Hali !
Milyen időközönként kell vagy ajánlatos vagy ki mikor szokott # emerge -uDn world -öt csinálni ?
És milyen sokáig szokott tartani ?
Gépem:
Athlon xp 2200+@2500+ (egy kis tunung)
ASUS A7N8X deluxe ( csak az ASUS ,más alaplapra rá se néz , csak azt szereti )
2*256 Mb 333 Mhz ddr-ram
120 Gb vinyo
Sapphire Ati 9800 pro
Terratec tv 600
Jazz 9940 5.1 hangrendszer ( vadállat ) (szerinetm )
maxbayne _________________ Open your mind ! ...use open source ! |
|
Back to top |
|
|
Danuvius Guru
|
Posted: Wed May 04, 2005 4:50 pm Post subject: |
|
|
maxbayne wrote: | Milyen időközönként kell vagy ajánlatos vagy ki mikor szokott # emerge -uDn world -öt csinálni ?
És milyen sokáig szokott tartani ? |
A válasz lehet hogy sokként fog hatni: amikor kell.
És mikor kell?
Ha egy program újabb verzióját akarod használni mert...
- zavaró hibák vannak a jelenleg telepített verzióban
- új képességeket nyújt az új verzió
- biztonsági problémákat old meg az új verzió
Frissíteni minden programot hogy friss legyen nem ajánlott. Új Gentoo-s felhasználók eleinte állandóan frissíteni probálják az egész world-jüket. De tapasztaltabb felhasználók csak a felsõ okokból frissítenek.
---
És hogy válaszoljak hogy én mikor szoktam emerge -uDn world-öt csinálni: még egyszer se. Amikor még akartam, akkor nem tudtam a helyes paramétereket és azt hiszem kicsit elroncsoltom a rendszerem; s mióta tudom hogyan kéne, nem éreztem eziránt vágyat.
Viszont még mielött valaki azt hiszi hogy én "tapasztalt felhasználónak" próbálom tetetni magam... sajat rossz szokásom az újrainstalálás. A jelenlegi Gentoo rendszerembõl szokásom új Gentoo rendszert építeni stage1 vagy stage3-bõl. Persze a plusz az az hogy az instalálás egyre és egyre könyebben és ruganyosabban megy nekem. |
|
Back to top |
|
|
|