View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
tomcio Tux's lil' helper
|
Posted: Wed Jul 27, 2005 3:51 pm Post subject: |
|
|
Ja zaczalem pisac pod linuksem po lekturze "Zaawansowane programowanie w systemie Linux" wyd. Helion |
|
Back to top |
|
|
Kurt Steiner Bodhisattva
Joined: 01 Apr 2005 Posts: 1050 Location: Ostroleka, Polska
|
Posted: Mon Aug 08, 2005 6:26 pm Post subject: |
|
|
Jakiś czas temu wapdła mi ręce książka "Unix. Programowanie systemowe" (autorzy: Keith Haviland, Dina Gray, Ben Salama; wydawnictwo RM; 1999). Muszę przyznać, że książka (moim skromnym zdaniem ) jest bardzo przystępna - dobre omówienie zagadnień, śladowe ilości błędów, niewiele nieściśłości i brak tekstów z kosmosu. Owszem doskonała może nie jest, ale jest naprawdę dobra. Polecam początkującym programistom systemowym .
A co z zasobami sieci? Znacie cos _sprawdzonego i naprawde wartościowego_? |
|
Back to top |
|
|
ath4r Tux's lil' helper
|
Posted: Mon Aug 08, 2005 6:46 pm Post subject: |
|
|
red.13 wrote: |
Ja nie trawię C++, ale w dzisiejszych czasach wydaje się przymusem znanie tego języka, dlatego po poznaniu C zajmij się C++ (nie dlatego, że C++ jest dużo trudniejszy, ale po to by mieć solidne podstawy oparte na najważniejszym języku). |
Teoretycznie tak.. ale ja gdzies czytałem ze lepiej jest odrazu wziąść się za C++ i programowac w stylu C++ a nie uczyc sie C a pozniej przezucac sie na C++ i mieszać "styl" C z C++.. Ja mam książke "C++ Programowanie" Herberta Schildt'a i puki co jest dobra. Jest tam na początku opis jezyka C, nastepnie drugi rozdział jest o C++ (jako uzupełnienie dopiero co poznanego C).. jezyk nie jest tak przystępny jak w Symfonii C++ ale da sie zrozumiec |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|