View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ntzim1 n00b
|
Posted: Fri Oct 07, 2005 7:00 pm Post subject: Βάσεις δεδομένων και Ελληνικά |
|
|
Ρε παιδιά μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στο παρακάτω δίλημμα – πρόβλημα.
Θέλω να ασχοληθώ με την PostgreSQL. Είμαι τελείως αρχάριος, παλαιότερα όμως έχω ασχοληθεί με την MSAccess και έχω φτιάξει καναδυό βάσεις σε αυτήν.
Τώρα πλέον ξεχνάω την Access και ότι κάνω έχω ψιλοαποφασίσει να το κάνω στην PostgreSQL (αν το πρόβλημα μου έχει λυθεί στην mySQL τότε κανένα πρόβλημα ).
Χρειάζομαι ένα GUI για τις βάσεις μου τόσο όσο αφορά την διαχείριση τους όσο και την εισαγωγή – επεξεργασία στοιχείων.
Προς το παρόν διαβάζω το manual της PostgreSQL, κάνοντας τα παραδείγματα στην psql και την pgaccess. Τις εγγραφές με ελληνικούς χαρακτήρες τις βλέπω κανονικά στην psql. Στην pgaccess τις βλέπω κατά την εισαγωγή τους, όταν όμως ξανανοίξω τον πίνακα βλέπω διάφορα σύμβολα. Σημειώνω ότι έχω Ελληνικά (utf8) παντού. Έχω ρυθμίσει τις γραμματοσειρές της pgaccess σε Arial και Tahoma.
Καμία πρόταση;
Επιπλέον έχετε να προτείνετε κανένα άλλο GUI;
Όσον αφορά την εισαγωγή των δεδομένων έχετε καμία πρόταση;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων... |
|
Back to top |
|
|
abuda n00b
|
|
Back to top |
|
|
ntzim1 n00b
|
Posted: Tue Oct 18, 2005 10:43 am Post subject: |
|
|
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου abuda!
Μου έδωσες σίγουρα αρκετό υλικό να ψάξω.
Επιπλέον όσων ανέφερες πειραματίζομαι αυτό τον καιρό με το rekall σαν GUI, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες της Access και κάθεται πάνω από τις PostgreSQL, MySQL κλπ.
Αφού έθεσα σαν ζήτημα το GUI για βάσεις δεδομένων, θα επανέλθω με εντυπώσεις από την χρήση τους το συντομότερο. |
|
Back to top |
|
|
|