View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Husio n00b
|
Posted: Thu Dec 01, 2005 1:41 pm Post subject: Instajacja zinrtegrowanej karty muzycznej |
|
|
Witam, mam problem z dzwiekiem.
Wkompilowalem w jadro obsluge mojej karty dzwiekowej [VIA na plycie glownej], ale dalej nie mam dzwieku. Na aRts utwory odtwarzaja sie ale nic nie slychac. Natomiast na ALSA albo aKodeEngine nie chce nawet grac. |
|
Back to top |
|
|
Xax Guru
Joined: 24 Jul 2003 Posts: 417 Location: Poland, Gliwice, Trynek
|
Posted: Thu Dec 01, 2005 4:22 pm Post subject: |
|
|
Zakladajac ze wkapilowales to co trzeba i jak trzeba, prawdopodobnie masz wyciszone kanaly na karcie, najczestszy problem. Polecam alsamixer z pakietu alsa-utils.
Oczywiscie skonfigurowales system, alsaconf albo z palucha
PS Wywal arts, to dziadostwo tylko przynosci klopoty a bez tego da sie zyc, mozesz mi wierzyc. |
|
Back to top |
|
|
13Homer Guru
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 7:45 am Post subject: |
|
|
Ja mam laptopa, też kartę na płycie, ale nie udało mi się nigdy uruchomić ALSA, korzystam z OSS. Dziłą na tym xine. mplayer, xmms i JoeQuake.
Szkoda mi czasu na zabawę z ALSA, zajme się tym, jak wywalą kompletnie OSS.
A z tymi wyciszonymi kanałami to mogę tylko potwierdzić, sam przez to przeszedłem :) _________________ Lenovo ThinkPad R61 / C2D@2.6.24 / nVidia Quatro NVS 140M / 2 GB RAM |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|