Toms n00b
|
Posted: Fri Dec 16, 2005 7:54 pm Post subject: Problemy na HP nx6125 z Turionem64 i kart sieciowa Broadcom |
|
|
Witam
Chcialbym zainstalowac gentoo (Stage-1) na moim laptopie (HP nx6125) w tym celu kupilem Linux+ z gentoo 2005.1 jednak spotkalo mnie niemile rozczarowanie;( moj procesor to Turion64 więc ustawilem flage -march=athlon64 jednak gcc wywalal mi blad, nie chce dzialać z ta flaga;( Przeczytalem na forum, ze jest to zwiazane z wersja gcc umieszczona w Stage-1 i ze mozna zainstalować Stage-3 a nastepnie przekompilowac system z nowa flaga. Przy probie wykonania po zainstalowaniu Stage-3 napotkalem na ten sam komunikat co na poczatku. Wtedy zglupialem:( ale sie nie poddalem:) Sciagnalem obraz plyty Uniwesal specjalnie dla architektóry AMD64 i tu spotkala mnie kolejna niemila niespodzianka;( System nie wykrywa mojej karty sieciowej (Broadcom NetXtreme BCM5788 Gigabit Ethernet Controller), nie ma do niej nawet modulow jadra, a jak tu zainstalować gentoo bez sieci?? skoro wszystko jest sciągane z internetu??
Czy ktos moglby mi pomoc z pierwszym lub drugim problemem??
Pozdrawiam |
|