View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
stach Tux's lil' helper
|
Posted: Fri Dec 23, 2005 7:27 pm Post subject: [VIDEO] Leadtek Bt848 |
|
|
No Drodzy Państwo zagadka na świeta
Mam karte Leadtek - oparta na bt848. Nie mam dokumentacji tej karty telewizyjnej, na samej karcie wyczytac można tylko nazwę Leadtek. Stareńka jest, więc stawiam, że jest to karta Leadtek winview 601 (w dokomentacji kernela card=17). A właśnie siedze na kernelu 2.6.14-gentoo-r5.
Skompilowany jest jak trza, choć sprzeczne były informacje jak to robić . Ma wiec jako moduly v4l i bttv 848.
I2c tez jako moduły, ale tu jest lekki problem, bo kernel nowy wyglada troszku inaczej niz te w opisach w necie (czyli te starsze). Problem mam ze znaleziemiem odpowiedniego tunera.
No i zaden program nie łapie telewizji. Co mam robić. Co chcecie zobaczyć ? no bo chyba np calego dmesg nie wypada wklejac...
Pomocy się upraszam pokornie
pozdrawiam
staszek _________________ Sila w slabosci sie rodzi |
|
Back to top |
|
|
orzech n00b
|
Posted: Mon Dec 26, 2005 8:51 am Post subject: |
|
|
tez posiadam ta karte i u mnie ustawienia wygladaja tak :
Quote: | bttv card=17 tuner=0 pll=1 radio=0 audiomux=0 | moj tuner to TEMIC 4002 podejrzewam ze masz ten sam. |
|
Back to top |
|
|
stach Tux's lil' helper
|
Posted: Tue Dec 27, 2005 1:29 pm Post subject: |
|
|
orzech wrote: | tez posiadam ta karte i u mnie ustawienia wygladaja tak :
Quote: | bttv card=17 tuner=0 pll=1 radio=0 audiomux=0 | moj tuner to TEMIC 4002 podejrzewam ze masz ten sam. |
Bardzo dziekuje za odpowiedz. Tak namotalem w systemie, ze na nowo stawiam gentoo więc, czy sprawa rozwiązana to bede mógł powiedzieć jak to zrobię... . Do tego czasu wstrzymuje sie z wpisaniem SOLVED
pozdrawiam
stach _________________ Sila w slabosci sie rodzi |
|
Back to top |
|
|
|