View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Zwierzak Veteran
|
Posted: Tue Dec 27, 2005 11:00 am Post subject: [OT] Przepisywanie sterów z Windowsa na Linuksa |
|
|
Nie chodzi mi tutaj o jakiś automat lub szukanie jelenie, tylko szukam jakiegoś HOWTO lub poradnika jak można podsłuchać jak działają stery na Windowsie (tzn co wysyłają i odbierają) i potem dodać to do własnych sterowników. CHce to zrobić ponieważ dla jedengo urządzenia które posiadam narazie nie ma żadnych steowników na linuksa a chciał bym je zacząć obsługiwać. Najlepiej by było gdybym nie musiał korzystać z kilku systemów. |
|
Back to top |
|
|
jey Apprentice
|
Posted: Tue Dec 27, 2005 2:27 pm Post subject: |
|
|
Sterowniki pisze sie na podstawie dokumentacji sprzetu ktora udostepnia producent. Mozesz probowac "odkryc" jak dziala sprzet jednak jest to dosyc trudne.
BTW Co to za sprzet? |
|
Back to top |
|
|
Zwierzak Veteran
|
Posted: Wed Dec 28, 2005 10:51 am Post subject: |
|
|
Już kiedyś piszałem, Sony Ericsson K600i, z dołączonym kablem USB.
Czyli trzeba poszukać po stronach SE, pod warunkiem że udostępnimli. A myślałem że są jakieś sposoby hakowania sterów spod windowsa aby jest "podsuchiwać" |
|
Back to top |
|
|
milu Bodhisattva
Joined: 03 May 2004 Posts: 1122 Location: Poland, Konstancin-Jeziorna
|
|
Back to top |
|
|
Zwierzak Veteran
|
Posted: Thu Dec 29, 2005 6:11 am Post subject: |
|
|
Dokładnie o takie choś mi chodziło, dzięki milu. A co do przeglądania strony producenta to dowiedziałem się, że pliki moge wrzucać przez USB za pomocą OBEX! Więc to raczej nie będzie z tym problem. |
|
Back to top |
|
|
|