View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
D3m0n n00b
|
Posted: Tue Mar 14, 2006 9:27 pm Post subject: [HU] x.org 7.0-r1 + gnome 2.12.3 + billentyuzet |
|
|
Felraktam az x.org 7.0-r1-et és a gnome 2.12.3-at egy teljesen friss installra. Az a problémám hogy a billentyűzetváltó nem működik rendesen gnome alatt. Túl vagyok a guglin, de nem találtam működő megoldást.
Alapból install után ha megpróbáltam hozzáadni a magyar billentyűzetet, akkor jött a klasszikus "xkb error" ablak. Bármit is csináltam, mindig ugyanaz az ablak fogadott. Ezek után gugli, majd jött a másolás.
Code: | cp /etc/X11/xkb/symbols/hu* /etc/X11/xkb/symbols/pc/ |
Ez megoldotta ugyan a problémát, az "xkb error" szindróma többé már nem jelentkezett. A probléma most már csak az, hogy ha magyar billentyűzetkiosztást állítok be, akkor bizonyos betűk nem működnek a billentyűzeten (a,r,e stb.).
Van valakinek valami ötlete? |
|
Back to top |
|
|
krapansky n00b
|
Posted: Thu Mar 16, 2006 2:35 pm Post subject: Re: [HU] x.org 7.0-r1 + gnome 2.12.3 + billentyuzet |
|
|
D3m0n wrote: | Felraktam az x.org 7.0-r1-et és a gnome 2.12.3-at egy teljesen friss installra. Az a problémám hogy a billentyûzetváltó nem mûködik rendesen gnome alatt. Túl vagyok a guglin, de nem találtam mûködõ megoldást.
Alapból install után ha megpróbáltam hozzáadni a magyar billentyûzetet, akkor jött a klasszikus "xkb error" ablak. Bármit is csináltam, mindig ugyanaz az ablak fogadott. Ezek után gugli, majd jött a másolás.
Code: | cp /etc/X11/xkb/symbols/hu* /etc/X11/xkb/symbols/pc/ |
Ez megoldotta ugyan a problémát, az "xkb error" szindróma többé már nem jelentkezett. A probléma most már csak az, hogy ha magyar billentyûzetkiosztást állítok be, akkor bizonyos betûk nem mûködnek a billentyûzeten (a,r,e stb.).
Van valakinek valami ötlete? |
a xorg.conf keyboard resze hogy nez ki nalad? lehet, ott van a gond |
|
Back to top |
|
|
D3m0n n00b
|
Posted: Thu Mar 16, 2006 2:46 pm Post subject: |
|
|
Valahogy így:
Code: | Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard1"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc104"
Option "XkbLayout" "us"
Option "XkbVariant" ""
EndSection |
Code: | Section "ServerLayout"
Identifier "Simple Layout"
Screen "Screen 1"
InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"
EndSection |
|
|
Back to top |
|
|
krapansky n00b
|
|
Back to top |
|
|
hron n00b
|
Posted: Thu May 04, 2006 6:20 pm Post subject: XkbLayout hu-ra? |
|
|
Őőőő... ennek:
Code: |
Option "XkbLayout" "us"
|
kicserélése erre:
Code: |
Option "XkbLayout" "hu"
|
nem megoldás? _________________ Garami Gabor Gyorgy
translator |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|