View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
JoKo Tux's lil' helper
|
Posted: Fri Jun 02, 2006 4:54 pm Post subject: [SOLVED] Automount στο GNOME με υποστήριξη ε |
|
|
Καλησπέρα,
Εδώ και αρκετό καιρό δουλεύω σε GNOME 2.14 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Αν και το automount δουλεύει μια χαρά, δεν μπορώ να διαβάσω τα ελληνικά ονόματα αρχείων (για FAT32 μιλάμε πάντα).
Στο Ubuntu το πρόβλημα αυτό δεν υπάρχει, αλλά δεν έχω βρει πού ακριβώς είναι η ρύθμιση που ενεργοποιεί το UTF-8 σε FAT32 partitions. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι (στο Gentoo) για το flashάκι δεν έχω κάποια καταχώριση στο /etc/fstab, αλλά αφήνω το GNOME να κάνει όλη τη δουλειά. Αντίθετα, στο Ubuntu φαίνεται να υπάρχει μία καταχώριση για USB Flash Disks στο /etc/fstab...
Μπορεί κανείς να βοηθήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Last edited by JoKo on Mon Jun 19, 2006 12:46 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
Slammer Bodhisattva
|
Posted: Sun Jun 04, 2006 10:37 pm Post subject: |
|
|
Γιατί δεν βάζεις μια δήλωση στο fstab?
Εγω εχω την εξης γραμμή στο fstab για το flash και όλα ΟΚ:
Code: |
/dev/sda1 /media/flash vfat user,noauto,utf8=yes,umask=002,gid=100,uid=1000,exec,rw,suid 0 0
|
_________________ Keep Slamming... |
|
Back to top |
|
|
JoKo Tux's lil' helper
|
Posted: Sat Jun 10, 2006 8:54 am Post subject: |
|
|
Slammer wrote: | Γιατί δεν βάζεις μια δήλωση στο fstab?
Εγω εχω την εξης γραμμή στο fstab για το flash και όλα ΟΚ:
Code: |
/dev/sda1 /media/flash vfat user,noauto,utf8=yes,umask=002,gid=100,uid=1000,exec,rw,suid 0 0
|
|
Λοιπόν, έβαλα μια αντίστοιχη γραμμή στο /etc/fstab, αλλά πλέον το automount δε λειτουργεί (το GNOME αναφέρει ότι δεν έχει τα απαραίτητα permissions για να κάνει mount το flashάκι). Οπότε, κάθε φορά που βάζω το flashάκι πρέπει να το κάνω mount χειροκίνητα από την κονσόλα...
Καμία άλλη πρόταση; |
|
Back to top |
|
|
enebdomon n00b
|
Posted: Sat Jun 10, 2006 9:55 pm Post subject: για τα περμισόνια: |
|
|
JoKo wrote: |
Λοιπόν, έβαλα μια αντίστοιχη γραμμή στο /etc/fstab, αλλά πλέον το automount δε λειτουργεί (το GNOME αναφέρει ότι δεν έχει τα απαραίτητα permissions για να κάνει mount το flashάκι). Οπότε, κάθε φορά που βάζω το flashάκι πρέπει να το κάνω mount χειροκίνητα από την κονσόλα...
Καμία άλλη πρόταση; |
από το Gnome 2.12 Upgrade Guide:
Quote: | Don't forget to add yourself to the plugdev group in /etc/group |
|
|
Back to top |
|
|
JoKo Tux's lil' helper
|
Posted: Sun Jun 11, 2006 10:46 am Post subject: Re: για τα περμισόνια: |
|
|
enebdomon wrote: | από το Gnome 2.12 Upgrade Guide:
Quote: | Don't forget to add yourself to the plugdev group in /etc/group |
|
Είμαι ήδη στο plugdev group... Το θέμα είναι όμως ότι έχω κάνει πλέον και δήλωση στο /etc/fstab για να έχω και υποστήριξη UTF8... |
|
Back to top |
|
|
JoKo Tux's lil' helper
|
Posted: Mon Jun 19, 2006 12:45 pm Post subject: Επιτέλους λύση! |
|
|
Ύστερα από τόσες μέρες, ευτυχώς βρέθηκε λύση: Το πακέτο gnome-base/gnome-mount-0.4-r4 περιέχει ένα patch που διορθώνει το πρόβλημα που έχει ο HAL και δεν κάνει σωστά mount τις συσκευές που υπάρχουν στο /etc/fstab... |
|
Back to top |
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|