View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
lo53r Tux's lil' helper
|
Posted: Sat Sep 01, 2007 12:08 pm Post subject: [SOLVED] Lista użytkowników przy kdm |
|
|
Witam.
Problem jest taki iż nie mam pojęcia jak zrobić aby podczas wyboru użytkownika pojawiała się lista z lewej strony z userami do wyboru.
Last edited by lo53r on Sat Sep 01, 2007 4:13 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
wuja Guru
|
Posted: Sat Sep 01, 2007 1:47 pm Post subject: |
|
|
Centrum Sterowania -> Administaracja Systemu -> Menadżer logowania -> Tryb administaratora -> Zakładka "Użytkownicy" i tam w "ukrytych" odhacz tych których chcesz mieć na liście, lub w "wybranych" zaznacz ich ("ukryci" czy "wybrani" wyświetla się w zależności o tego czy masz zaznaczone "Odwróć wybór") _________________ Pozdrowienia
Wojtek
www.wojciechgracz.pl |
|
Back to top |
|
|
Redhot Apprentice
|
Posted: Sat Sep 01, 2007 1:47 pm Post subject: |
|
|
Zainstaluj odpowiedni motyw z http://kde-look.org, który posiada listę
Oczywiście musisz mieć do tego kdmtheme. |
|
Back to top |
|
|
lo53r Tux's lil' helper
|
Posted: Sat Sep 01, 2007 4:12 pm Post subject: |
|
|
wuja wrote: | Centrum Sterowania -> Administaracja Systemu -> Menadżer logowania -> Tryb administaratora -> Zakładka "Użytkownicy" i tam w "ukrytych" odhacz tych których chcesz mieć na liście, lub w "wybranych" zaznacz ich ("ukryci" czy "wybrani" wyświetla się w zależności o tego czy masz zaznaczone "Odwróć wybór") |
Dzięki wszystkim za zaangażowanie. Problem tkwił w tym miejscu, które wskazał wuja, jednak chodziło o pole 'UID-y systemowe'. Była tam wpisana wartość w polu 'poniżej:' 1000, zmieniłem na 500 i wszystko chula
PS. swoją drogą nie wiem od czego to zależy przedwczoraj emergowałem KDE i było wszystko fajnie, wczoraj emergowałem i taki numer mi wycieło
Pozdrawiam. |
|
Back to top |
|
|
|