View previous topic :: View next topic |
Na kandydatów z której listy zamierzasz głosować? |
Lewica i Demokraci (SLD+SDPL+PD+UP) |
|
13% |
[ 7 ] |
Liga Polskich Rodzin |
|
5% |
[ 3 ] |
Platforma Obywatelska |
|
54% |
[ 29 ] |
Polska Partia Pracy |
|
1% |
[ 1 ] |
Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
7% |
[ 4 ] |
Prawo i Sprawiedliwość |
|
11% |
[ 6 ] |
Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej |
|
0% |
[ 0 ] |
Inna partia lub koalicja partii |
|
0% |
[ 0 ] |
Nie zamierzam głosować |
|
5% |
[ 3 ] |
|
Total Votes : 53 |
|
Author |
Message |
Arfrever Bodhisattva
|
Posted: Fri Oct 19, 2007 5:56 pm Post subject: Wybory parlamentarne w 2007-10-21 |
|
|
Postanowiłem sprawdzić podział elektoratu wśród użytkowników tego forum.
Proszę głosować poważnie i nie wypowiadać się w tym wątku.
Niepełnoletnie osoby bez czynnego prawa wyborczego też mogą głosować.
Można głosować przez 2 dni.
(Partie lub koalicje partii wymieniono alfabetycznie.)
Perduodu linkėjimus
Arfrever
Last edited by Arfrever on Mon Oct 22, 2007 12:15 am; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
akub Tux's lil' helper
Joined: 03 Aug 2004 Posts: 123 Location: Poland, Olkusz/Gliwice
|
|
Back to top |
|
|
Arfrever Bodhisattva
|
Posted: Fri Oct 19, 2007 6:45 pm Post subject: |
|
|
akub wrote: | liga prawicy a nie liga polskich
tak dla scislosci |
Sprawdzałem dane tutaj i decyduję o pozostawieniu obecnej wersji.
Perduodu linkėjimus
Arfrever |
|
Back to top |
|
|
manwe_ l33t
|
Posted: Sun Oct 21, 2007 6:29 pm Post subject: |
|
|
To jest sondaż... a cisza jeszcze obowiązuje. |
|
Back to top |
|
|
Poe Bodhisattva
Joined: 03 Apr 2004 Posts: 2155 Location: Mysłowice/Lublin, Poland
|
Posted: Sun Oct 21, 2007 7:07 pm Post subject: |
|
|
ktos zaplaci 30k PLN grzywny :> _________________ Hardware:HP Pavilion DV6875SE[C2DT5550@1.83GHz_3GB-DDR2_320GB-SATA_GF8400GS]
http://popularcoffee.blogspot.com - Popkulturowa Kawa
RLU#342333 |
|
Back to top |
|
|
Arfrever Bodhisattva
|
Posted: Sun Oct 21, 2007 7:13 pm Post subject: |
|
|
Przedłużyłem głosowanie, by wyniki się nie wyświetlały...
Perduodu linkėjimus
Arfrever |
|
Back to top |
|
|
Poe Bodhisattva
|
Posted: Sun Oct 21, 2007 7:37 pm Post subject: |
|
|
btw. cisza wyborcza do 22:55 _________________ Hardware:HP Pavilion DV6875SE[C2DT5550@1.83GHz_3GB-DDR2_320GB-SATA_GF8400GS]
RLU#342333 |
|
Back to top |
|
|
Arfrever Bodhisattva
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 1:27 am Post subject: |
|
|
Głosowanie zakończone.
Szkoda, że frekwencja była tak niska.
Perduodu linkėjimus
Arfrever |
|
Back to top |
|
|
bartmarian Guru
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 1:56 pm Post subject: |
|
|
niska, bo np ja zagłosować nie mogłem |
|
Back to top |
|
|
Eeeyeore Apprentice
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 6:19 pm Post subject: |
|
|
Ciekawe kto głosował na -> Prawo i Sprawiedliwość
Proszę się przyznać bez bicia... _________________ Tutaj sie dopiero dzieje !!!
Nie wiedzialem ze na swiecie jest tylu idiotow - dopoki nie zajrzalem do internetu... |
|
Back to top |
|
|
Belliash Advocate
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 6:37 pm Post subject: |
|
|
Eeeyeore wrote: | Ciekawe kto głosował na -> Prawo i Sprawiedliwość
Proszę się przyznać bez bicia... |
ja nie, spytam rodzicow
a tak powaznie to ja z rodzinka oddalismy glosy na Platforme _________________ Asio Software Technologies
Belliash IT Weblog |
|
Back to top |
|
|
taopai Apprentice
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 6:49 pm Post subject: |
|
|
Eeeyeore wrote: | Ciekawe kto głosował na -> Prawo i Sprawiedliwość
Proszę się przyznać bez bicia... |
No na przykład ja głosowałem na PiS. Czy to coś złego, że głosowałem zgodnie z moim sumieniem? Za co ewentualnie chciałbyś bić, kogo i czemu akurat ten środek represji wybrałeś?
MSPANC,
Tao |
|
Back to top |
|
|
munkifunek n00b
Joined: 02 Feb 2007 Posts: 29 Location: Międzyborów, Polska
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 7:17 pm Post subject: |
|
|
Ja też oddałem swój cenny głos na PiS.
http://solidarnosc.nie-spamuj.eu/
Last edited by munkifunek on Mon Aug 26, 2019 12:50 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
mistix Apprentice
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 7:20 pm Post subject: |
|
|
Mnie osobiście bardziej by martwili osobnicy którzy wyrazili opinie, że nie chcą iść głosować. To jest prawdziwy dramat naszego kraju. _________________ Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista. |
|
Back to top |
|
|
Poe Bodhisattva
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 7:34 pm Post subject: |
|
|
to prawda, bo gówno prawda, tlumaczenie, ze jak sie nie idzie na wybory, to znaczy, ze nie popiera się żadnej partii. gówno prawda, bo tak naprawdę wspiera się te najniżej notowane partie, jak Samoobrona, LPR, PPP, PK czy jakies inne lewe (nie chodzi mi o lewica-prawica podział, tylko w sensie 'dziwne or smth like that') partie, które korzystają na niskiej frekwencji. _________________ Hardware:HP Pavilion DV6875SE[C2DT5550@1.83GHz_3GB-DDR2_320GB-SATA_GF8400GS]
RLU#342333 |
|
Back to top |
|
|
n0rbi666 l33t
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 8:06 pm Post subject: |
|
|
A w Krakowie Stanisław Ziobro - górnik, pokonał Wassermanna To jest dopiero tragedia ... ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem, nawet nie znają imienia swojego faworyta - a idą głosować ...
A ja swój cenny głos oddałem na LiD |
|
Back to top |
|
|
taopai Apprentice
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 8:34 pm Post subject: |
|
|
n0rbi666 wrote: | A w Krakowie Stanisław Ziobro - górnik, pokonał Wassermanna To jest dopiero tragedia ... ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem, nawet nie znają imienia swojego faworyta - a idą głosować ... |
Odnoszę wrażenie, że chciałeś kogoś tym tekstem obrazić. Rozjaśnij mi tylko czy chodziło ci o wyborców PiS, Stanisława Ziobro czy może o Krakowiaków ogółem?
n0rbi666 wrote: | A ja swój cenny głos oddałem na LiD |
Nikt nie jest idealny
MSPANC,
Tao |
|
Back to top |
|
|
Poe Bodhisattva
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 8:37 pm Post subject: |
|
|
taopai wrote: |
n0rbi666 wrote: | A ja swój cenny głos oddałem na LiD |
Nikt nie jest idealny
|
Dobre _________________ Hardware:HP Pavilion DV6875SE[C2DT5550@1.83GHz_3GB-DDR2_320GB-SATA_GF8400GS]
RLU#342333 |
|
Back to top |
|
|
n0rbi666 l33t
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 9:15 pm Post subject: |
|
|
taopai wrote: | Odnoszę wrażenie, że chciałeś kogoś tym tekstem obrazić. Rozjaśnij mi tylko czy chodziło ci o wyborców PiS, Stanisława Ziobro czy może o Krakowiaków ogółem? | Nie chciałem nikogo obrazić - jedynie przedstawić niedoskonałości demokracji (wg mojego mniemania) - pewnie gdyby był inny Donald lub Tusk na liście w wawie - to ludzie też by nie przeczytali, i by głosowali nie na swojego faworyta (no, chyba że by znali imię ) ... (Wg mnie jak już idę głosować - to powinienem zastanowić się, na kogo głosować, rozważyć plusy i minusy - generalnie, trochę orientacji, a nie głosować tak - bo np sąsiadka tak głosuje, lub w radiu usłyszałem ...) |
|
Back to top |
|
|
Poe Bodhisattva
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 9:16 pm Post subject: |
|
|
zauwaz, ze to co w radiu mówią, telewizji, gazecie, czy nawet sąsiadka ksztaltują, czesto nieswiadomie, jakies poglady i wyobrazenia o danym polityku. nie da sie zawsze zaglosowac tylko i wylacznie za glosem sumienia, bo ono jest juz uksztaltowane przez zewnętrzne bodźce PLUS własne przekonania. _________________ Hardware:HP Pavilion DV6875SE[C2DT5550@1.83GHz_3GB-DDR2_320GB-SATA_GF8400GS]
RLU#342333 |
|
Back to top |
|
|
taopai Apprentice
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 9:40 pm Post subject: |
|
|
Poe wrote: | taopai wrote: |
Nikt nie jest idealny
|
Dobre |
Wiem
n0rbi666 wrote: | Nie chciałem nikogo obrazić |
Wiem, po prostu dziś jestem w trochę zaczepnym nastroju - pewnie przez to, że wybory poszły nie po mojej myśli Dlatego na końcu każdego zaczepnego posta dawałem MSPANC
n0rbi666 wrote: | (Wg mnie jak już idę głosować - to powinienem zastanowić się, na kogo głosować, rozważyć plusy i minusy - generalnie, trochę orientacji, a nie głosować tak - bo np sąsiadka tak głosuje, lub w radiu usłyszałem ...) |
Podpisuję się pod tym rękami i nogami
Poe wrote: | zauwaz, ze to co w radiu mówią, telewizji, gazecie, czy nawet sąsiadka ksztaltują, czesto nieswiadomie, jakies poglady i wyobrazenia o danym polityku. |
Dokładnie, ja wszystkie komentarze staram się przepuścić przez filtry tego, co wiem na dany temat, np. definitywnie nie zgodzę się z opinią że debatę Kwaśniewski - Tusk wygrał ten drugi; mimo mojej dużej niechęci do Olka (i całej lewicy po drodze ), uważam że był on świetnie przygotowany i z dużą przyjemnością mi się go słuchało (pewnie dlatego że IMO jeździł po Donaldzie jak walce drogowe po Puławskiej ).
Poe wrote: | nie da sie zawsze zaglosowac tylko i wylacznie za glosem sumienia, bo ono jest juz uksztaltowane przez zewnętrzne bodźce PLUS własne przekonania. |
No tak. Ważna jest umiejętność odfiltrowania z zewnętrznych bodźców tego, co jest naprawdę ważne, czyli pseudoobiektywne informacje. Kwestia porównania ich z własnymi przekonaniami to już banalna sprawa.
Pozdrawiam,
Tao |
|
Back to top |
|
|
Kurt Steiner Bodhisattva
Joined: 01 Apr 2005 Posts: 1050 Location: Ostroleka, Polska
|
Posted: Mon Oct 22, 2007 9:55 pm Post subject: |
|
|
n0rbi666 wrote: | taopai wrote: | Odnoszę wrażenie, że chciałeś kogoś tym tekstem obrazić. Rozjaśnij mi tylko czy chodziło ci o wyborców PiS, Stanisława Ziobro czy może o Krakowiaków ogółem? | Nie chciałem nikogo obrazić - jedynie przedstawić niedoskonałości demokracji (wg mojego mniemania) - pewnie gdyby był inny Donald lub Tusk na liście w wawie - to ludzie też by nie przeczytali, i by głosowali nie na swojego faworyta (no, chyba że by znali imię ) ... (Wg mnie jak już idę głosować - to powinienem zastanowić się, na kogo głosować, rozważyć plusy i minusy - generalnie, trochę orientacji, a nie głosować tak - bo np sąsiadka tak głosuje, lub w radiu usłyszałem ...) | Chyba Winston Churchill powiedział, że najlepszym argumentem przemawiającym przeciwko demokracji jest pięciominutowa rozmowa z pierwszym wyborcą jakiego spotkamy na ulicy.
Tak btw... ciekawe ile osób przeczytało program partii, na którą głosowało (bo na przeczytanie programów wszystkich partii i ich samodzielne porównanie chyba całkiem nie ma co liczyć...) - czy też było to głosowanie zgodne z powszechną "modą"... _________________ Proszę, pamiętaj o regulaminie, a jeśli zauważysz, że został on złamany, zgłoś to.
LRU:431698 |
|
Back to top |
|
|
taopai Apprentice
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 5:10 am Post subject: |
|
|
Kurt Steiner wrote: | Chyba Winston Churchill powiedział, że najlepszym argumentem przemawiającym przeciwko demokracji jest pięciominutowa rozmowa z pierwszym wyborcą jakiego spotkamy na ulicy. |
Demokracja jest dobra tylko dla tego, że nie wymyślono nic lepszego - nie pamiętam kto to powiedział, ale też oddaje część prawdy. Poza tym ja bym tego wyborcę zmienił po prostu na człowieka, przynajmniej w polskiej rzeczywistości. Zresztą nawet Linux (ba, nawet samo Gentoo) jest potencjalnie niebezpiecznym tematem - każdy ma swoją wizję na ten temat, każdy by coś zmienił, co niekoniecznie może spodobać się komuś innemu.
Kurt Steiner wrote: | Tak btw... ciekawe ile osób przeczytało program partii, na którą głosowało (bo na przeczytanie programów wszystkich partii i ich samodzielne porównanie chyba całkiem nie ma co liczyć...) - czy też było to głosowanie zgodne z powszechną "modą"... |
Ja np nie przeczytałem; w poprzednich wyborach tylko pobieżnie, ale nie interesowała mnie całość. A część, która mnie interesowała, od początku była realizowana zgodnie z moimi oczekiwaniami, więc nawet się nie zastanawiałem nad alternatywami dla mojego wyboru - w końcu przekazywanie jakiegokolwiek projektu z rąk do rąk nie służy niczemu dobremu.
A co do mody... Bardzo mi się podoba, że ktoś (zwłaszcza ktoś, o kim mam dobre zdanie po czytaniu jego postów na forum) użył tego sformułowania. Moda na głosowanie nie jest zła, dopóki nie jest to moda w polskim wydaniu - czyli IMO "zagłosuj, bo inaczej wygra PiS" albo "zabierz babci dowód (bo zagłosuje na LPR)". Wielu ludzi śmieje się z tych naiwnych babć, co słuchają radia z ojcem redaktorem, a nie zauważają, że śmieją się również z siebie, tylko że im kto inny mówi na co zagłosować.
Moim zdaniem (i mam nadzieję, że wszyscy się ze mną zgodzicie) każdy, kto zagłosował bez jakiegokolwiek zapoznania się z programem danej partii i tylko dla tego, że panuje taka a nie inna moda, jest takim samym moherowym beretem jak przeciętny słuchacz R.M. (bo tam się głosuje, żeby nie wygrali żydzi i masoni), tyle że po drugiej stronie barykady.
Pozdro/MSPANC ()
Tao |
|
Back to top |
|
|
13Homer Guru
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 7:00 am Post subject: |
|
|
taopai wrote: | Demokracja jest dobra tylko dla tego, że nie wymyślono nic lepszego - nie pamiętam kto to powiedział, ale też oddaje część prawdy. |
Winston Churchill. Powiedział to tylko dlatego, żeby przypodobać sie motłochowi - był w końcu wytrawnym politykiem. Jako arystokrata nie mógł wierzyć w skuteczność demokracji.
Quote: | Moim zdaniem (i mam nadzieję, że wszyscy się ze mną zgodzicie) każdy, kto zagłosował bez jakiegokolwiek zapoznania się z programem danej partii i tylko dla tego, że panuje taka a nie inna moda, jest takim samym moherowym beretem jak przeciętny słuchacz R.M. (bo tam się głosuje, żeby nie wygrali żydzi i masoni), tyle że po drugiej stronie barykady. |
Dodałbym jeszcze, że takim samym moherowym beretem jest ten, kto głosował na partię, która co innego mówiła i co innego robiła. I to nie tylko chodzi o przedwyborcze obietnice. Piszę oczywiście o PiS, bo inne partie miały niewiele do gadania.
Głosowałem na Ligę Prawicy Rzeczpospolitej oczywiście. _________________ Lenovo ThinkPad R61 / C2D@2.6.24 / nVidia Quatro NVS 140M / 2 GB RAM |
|
Back to top |
|
|
bartmarian Guru
|
Posted: Tue Oct 23, 2007 10:14 am Post subject: |
|
|
demokracja jest do dupy, kto to słyszał, żeby chołota rządziła elitami |
|
Back to top |