Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Słaby kontrast na dole matrycy laptopa
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Polish OTW
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kneczaj
Apprentice
Apprentice

PostPosted: Thu Aug 21, 2008 7:29 pm    Post subject: Słaby kontrast na dole matrycy laptopa Reply with quote

Mam laptopa asus a6jc. Kupiłem używanego na gwarancji i był już w serwisie. Wymienili w nim matrycę, gdyż poprzednia była na dole bardzo intensywnie podświetlona, o wiele bardziej niż u góry. W nowej matrycy mam na dole o wiele niższy kontrast niż u góry. Kolory na dole matrycy są dość blade, a miejsca które powinny być białe są lekko szare. To mój pierwszy laptop, więc chciałbym się was zapytać czy jest to normalne zjawisko?
Back to top
View user's profile Send private message
SlashBeast
Retired Dev
Retired Dev

PostPosted: Thu Aug 21, 2008 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

Wydaje mi się, że nie, Na oko wszystkie laptopy jakie używałem, a było ich sporo, moje, rodziny, klientów itp. i żaden nie miał takiego problemu - odesłałbym go do serwisu.

Arfrever: Ortografia
Back to top
kneczaj
Apprentice
Apprentice

PostPosted: Fri Aug 22, 2008 1:08 pm    Post subject: Reply with quote

To jednak chyba jest normalne. Patrzyłem u kolegi na 2 letnim laptopie hp i ma podobnie. Popytam jeszcze w sklepach komputerowych.
Back to top
mentorsct
Apprentice
Apprentice

PostPosted: Fri Aug 22, 2008 2:48 pm    Post subject: Reply with quote

Ja mam swojego laptopa juz prawie 3 lata (wiekowa maszyna ;) ) ale nigdy sie nie spotkałem z czymś takim, a tym bardziej ze co jakiś czas przez przypadek zdarza mi sie nawet kichnąc na monitor :D Czyszczę go taki środkiem do monitorów LCD (kiedyś mi przyszło do głowy zeby to zrobić spirytusem ale spokojnie nie tym do picia ;) ) i monitor wyblakł, ale przetarłem go później zakupionym "Seven Foam Cleaner" i matryca jest jak ta lala, Więc jak widzisz trochę przeżyła a działa, Te twoje usterki to moze po_prostu nie usterki mechaniczne wywołane przez użytkownika a po_prostu usterki techniczne w sprzęcie. Pozdrawiam.

Arfrever: Ortografia
Back to top
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Polish OTW All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum