View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
marlee_ n00b
|
Posted: Sun Oct 17, 2010 8:17 pm Post subject: [solved]kernel nieuruchamia się po przeniesieniu na inną |
|
|
Na starej partycji system startował, przeniosłem poleceniem cp -a na inną partycję, zmieniłem wpisy w fstab i uaktualniłem gruba.
Na nowej partycji kernel wczytuje się do pewnego momentu i 'stoi' nic się nie dzieje.
Ostatnia linijka to:
async/4 used greatest stack depth: 6488 bytes left
Może powinienem coś więcej pozmieniać w konfigach systemu ?
Last edited by marlee_ on Mon Oct 18, 2010 2:42 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
matidz n00b
|
Posted: Sun Oct 17, 2010 10:18 pm Post subject: |
|
|
Czesc,
moze pomoze Ci informacja: u mnie po podobnej lini sprawdzane sa urzadzenia USB, a nastepnie linie dotyczace montowania / .
Masz wkompilowana obsluge odpowiednich systemow plikow? i ustawiony dobrze root= w grubie? |
|
Back to top |
|
|
ryba84 Tux's lil' helper
|
Posted: Mon Oct 18, 2010 6:16 am Post subject: |
|
|
Pewnie skopiowałeś dane pod działającym systemem. Sprawdź pod jakimś livecd czy w katalogu dev głównego dysku są pliki podstawowych urządzeń. _________________ Poziomki powstają przez przewracanie pionków |
|
Back to top |
|
|
marlee_ n00b
|
Posted: Mon Oct 18, 2010 9:23 am Post subject: |
|
|
matidz wrote: | Czesc,
moze pomoze Ci informacja: u mnie po podobnej lini sprawdzane sa urzadzenia USB, a nastepnie linie dotyczace montowania / .
Masz wkompilowana obsluge odpowiednich systemow plikow? i ustawiony dobrze root= w grubie? |
partycja / jest w ext4 taka sama jak ta stara, kernel ma wkompilowane ext4, grub jest OK
Quote: | Pewnie skopiowałeś dane pod działającym systemem. Sprawdź pod jakimś livecd czy w katalogu dev głównego dysku są pliki podstawowych urządzeń.
|
skopiowałem dane z partycji niedziałającego systemu(z innego linuxa), czyli w katalogu dev są pliki urządzeń |
|
Back to top |
|
|
marlee_ n00b
|
Posted: Mon Oct 18, 2010 2:49 pm Post subject: |
|
|
przepraszam - mój błąd, sprawdzałem gruba ale widocznie za słabo bo coś mnie tknęło i sprawdziłem jeszcze raz i ..... root był ustawiony na starą partycję |
|
Back to top |
|
|
|