View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ryszardzonk Apprentice
|
Posted: Tue Jan 27, 2004 8:57 am Post subject: Witam ! |
|
|
Czesc
mam gento od dwoch miesiecy i to na trzech kompach (desktopie - duron+tnt2, serwerze - zwykle pentium i laptopie sis630), wiec jak ktos ma jakies problemy to moge pomoc
co do Nvidii to tak . mnie chodzi jedynie z VesaFB, gdzyz z jakiegos powodu nie jest on kompatybilny ze sterownikiem nvidii. Odnosi sie to przynajmniej kerneli z serii 2.4.
osobiscie 2.6 mam tylko na laptopie ze wzgledu na lepsza obsluge ACPI i mozliwosc spowolnienia procka i paru innych trickow z tym zwiazanych
pozdro z Podkarpacia
P.S. nie nie wiem wszystkiego _________________ Sky is not the limit... |
|
Back to top |
|
|
zepco n00b
|
Posted: Fri Jan 30, 2004 2:42 pm Post subject: |
|
|
Równie¿ witam.
Próbowa³em ju¿ wielu dystrybucji, ale ta utrzymuje siê najd³u¿ej na moim kompie i mam nadziejê, ¿e tak pozostanie.
System portage rz¹dzi. |
|
Back to top |
|
|
no4b Bodhisattva
|
Posted: Fri Jan 30, 2004 8:56 pm Post subject: |
|
|
To ja tez ;] |
|
Back to top |
|
|
mile_slo Tux's lil' helper
Joined: 29 Apr 2003 Posts: 91 Location: Ljubljana, Slovenia
|
Posted: Fri Jan 30, 2004 10:33 pm Post subject: |
|
|
warka strong |
|
Back to top |
|
|
narcoz n00b
|
Posted: Sat Jan 31, 2004 12:51 am Post subject: |
|
|
Czesc
Uzywam Gentoo od trzech miesiecy, wczesniej slacka probowalem, ale gentoo jest szybszy i latwiejszy. |
|
Back to top |
|
|
Pawcio n00b
|
Posted: Mon Feb 02, 2004 7:24 pm Post subject: |
|
|
No czy Gentoo jest latwiejsze od Slacka to ja bym polemizowal bo w slacku jest masa konfiguratorow jak np. netconfig. Nawet dodanie usera ogranicza sie do wpisania hasla i nazwy a reszta potwierdzasz zazwyaczaj eneterem Slack nie ma problemow np. z moja sieciokwa RELATEK 8139 PSCI. Na gentoo tez ja odpalilem ale troszek mnie to kosztowalo.
Ale ze gentoo jest szybsze niz slack to sie zgadzam w 100% ;] |
|
Back to top |
|
|
gotrek Tux's lil' helper
|
Posted: Thu Apr 08, 2004 4:40 am Post subject: no to ja tesh :] |
|
|
No to ja tez sie przywitam :] heh wkocu zachcialo mi sie rejestrowac konto wiec jestem:) Gentoo uzywam od kilku miesiêcy i nie zamierzam kozystac juz z niczego innego. wczesniej byl slack, redhat,mandrake,turbolinux,knoppix (niektore z nich w kilku wersjach:P ) no i kilka windowzow: ale gentoo pozostanie po wsze czasy:) A wiec mowie siema i zaczynam moje zycie tutaj.
Btw. Dawniej zwano mnie Pietrro ale tu jestem pod tym nickiem i tak pozostanie:) _________________ Pozdrawiam
----------------------------------------------------- |
|
Back to top |
|
|
|