View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lord_Raven Apprentice
|
Posted: Sat Sep 03, 2011 9:05 am Post subject: Stacja dokująca |
|
|
Witam
Przymierzam sie do zakupu stacji dokującej do mojego laptopa (HP ProBook 4720s). Według HP do mojego modelu pasuje takie cos: http://h30094.www3.hp.com/product/sku/10260281/mfg_partno/AY052AA%23ABA ale tam oczywiscie pojawia sie "Compatible operating systems Windows XP (SP1 and 2); Windows Vista (32- and 64-bit); Windows 7". Równiez zdanie: "No need for a CD, this docking station has flash memory that stores installation-ready software drivers." nie wyglada zachęcająco.
Pytanie czy to będzie działać z linuxem? |
|
Back to top |
|
|
sebas86 Guru
Joined: 01 May 2005 Posts: 568 Location: Szczecinek / Szczecin
|
Posted: Sun Sep 04, 2011 7:06 pm Post subject: |
|
|
Szkoda, że nie piszą co jest w środku. Sam ostatnio interesowałem się kartą graficzną na USB i z poszukiwań wynika, że kilka układów działa bezproblemowo pod Linuksem. Warto wiec poszukać w sieci lub wysłać pytanie do producenta o podzespoły, które siedzą w środku. _________________ Nieważne jaka dystrybucja, ważne, że Linux! |
|
Back to top |
|
|
p_d n00b
|
Posted: Wed Sep 21, 2011 8:51 am Post subject: |
|
|
Posiadałem stację dokującą X3000 do HP DV5000. Problemów nie było najmniejszych ot kolejne porty usb, hdd, vga itd (łącznie z obsługą eventów podgłośniania ściszania i wyłączania dźwięku). Podłączane było przez expansion port 2 do lapka. _________________ Ludzie z celami odnoszą sukcesy ponieważ wiedzą dokąd zmierzają…
To jest aż tak proste.
Earl Nightingale |
|
Back to top |
|
|
Lord_Raven Apprentice
|
Posted: Thu Sep 22, 2011 1:00 pm Post subject: |
|
|
Niestety mój laptop nie posiada czegoś takiego jak expansion port 2 :/ |
|
Back to top |
|
|
p_d n00b
|
Posted: Fri Sep 23, 2011 7:26 am Post subject: |
|
|
Który z tych elementów chcesz użyć?
Expansion HP Basic Adjustable Stand - AL549AA
HP USB 2.0 Docking Station - FQ834AA
HP Essential USB 2.0 Port Replicator - AQ731AA
HP Dual Hinge Notebook Stand - AW661AA
HP Display & Notebook Stand - AW662AA
HP Adjustable Display Stand - AW663AA
HP Adjustable Dual Display Stand - AW664AA
Te model który podałeś nie widnieje na liście jako wspierany . Warto by było się do HP odezwać w tej materii
http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/13569_na/13569_na.PDF - stad wzialem liste urzadzen _________________ Ludzie z celami odnoszą sukcesy ponieważ wiedzą dokąd zmierzają…
To jest aż tak proste.
Earl Nightingale |
|
Back to top |
|
|
Lord_Raven Apprentice
|
|
Back to top |
|
|
p_d n00b
|
Posted: Fri Sep 23, 2011 1:10 pm Post subject: |
|
|
W mojej stacji też było tylko Windows-friendly device jednak jeżeli nie masz tam nic super ekstra wypasionego w tej stacji to po mojemu powinno chodzić _________________ Ludzie z celami odnoszą sukcesy ponieważ wiedzą dokąd zmierzają…
To jest aż tak proste.
Earl Nightingale |
|
Back to top |
|
|
Lord_Raven Apprentice
|
Posted: Sun Sep 25, 2011 8:54 pm Post subject: |
|
|
ale jak rozumiem, w tym przypadku (brak tego calego expansion port 2) wszystko idzie przez USB wlacznie z grafika. Czy jajo to ogarnie? Czy nie potrzeba do tego jakiegos oprogramowania dziwnej maści działajacego tylko pod winda? |
|
Back to top |
|
|
sebas86 Guru
Joined: 01 May 2005 Posts: 568 Location: Szczecinek / Szczecin
|
Posted: Mon Jul 01, 2013 4:12 pm Post subject: |
|
|
Ale suchara odkopałeś.
Każdy chyba wie, że fajnie kupić od razu. Tylko nie w tym problem (nie w kompatybilności komputera ze stacją - to jest oczywiste, każdy producent dba o dostępność takich informacji). Problemem jest kompatybilność z Linuksem (o takie informacje już ciężej). _________________ Nieważne jaka dystrybucja, ważne, że Linux! |
|
Back to top |
|
|
|