View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
kuku Tux's lil' helper
|
Posted: Mon Mar 19, 2012 7:54 am Post subject: wine 1.4 i ActiveX |
|
|
Witam
w ostatnim stabilnym wydaniu wine 1.4 na liście zmian możemy przeczytać taki oto tekst:
Code: |
- The built-in (Gecko-based) web browser engine supports ActiveX. |
Rozumiem że wbudowanego browsera uruchamiam przez komendę: wine iexplore
Otwiera się wtedy biedna przeglądarka przypominająca stare klasyczne IE bez rozszerzeń i innych bajerów,) ale i bez żadnych opcji konfiguracji w której activex niestety nie działa.
Możecie mnie nakierować jak w takim wypadku zrobić aby zadziałał mi w nim jakiś prosty test activX np ten: http://mheller.com/testax.htm |
|
Back to top |
|
|
Jacekalex Guru
|
Posted: Sun Mar 25, 2012 2:00 am Post subject: |
|
|
Quote: | - The built-in (Gecko-based) web browser engine supports ActiveX. |
A które przeglądarki, w Twojej opinni mają cokolwiek wspólnego z pojęciem Gecko-based?
Pozdrawiam
|
|
Back to top |
|
|
Pryka l33t
|
Posted: Sun Mar 25, 2012 6:20 am Post subject: |
|
|
Jacekalex wrote: | Quote: | - The built-in (Gecko-based) web browser engine supports ActiveX. |
A które przeglądarki, w Twojej opinni mają cokolwiek wspólnego z pojęciem Gecko-based?
Pozdrawiam
|
Zespół Wine zrobił swojego IE i jest bazowany na Gacko.
EDIT:
Poza tym, ActiveX jest w tej chwili tylko w IE jeśli chodzi o przeglądarki. Więc nie wiem co w ogóle miałby oznaczać "web browser engine supports ActiveX" jeśli, nie wsparcie dla owego w ich przeróbce IE
No i jeszcze jedna fraza "The built-in (Gecko-based)" znaczy tyle co: wbudowana w wine bazowana na gecko przeglądarka internetowa. |
|
Back to top |
|
|
|