View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
DeszczyK n00b
|
Posted: Mon Oct 22, 2012 6:31 pm Post subject: Karta wi-fi Intellinet 150N chipset: Ralink RT3070 |
|
|
Hejka,
Od x-czasu już walczę z tym dziadostwem i tracę siły. Ogólnie wszystko jest zainstalowane karta działa na ndiswrapperze. Skanuje, wykrywa sieci, ale przy próbie połączenia wywala błędne hasło.
Próbowałem na wifiradarze i wicd, w obu przypadkach to samo.
Router ma włączoną białą listę i szyfrowanie po wpa2, lecz na innych systemach wszystko działa, a tu niet.
Spotkaliście się z tym? nie mogę nic znaleźć. Co może być przyczyną? _________________ ...ale ja się nie znam.
Pozdrowienia, Roland!, >>Piszę poprawnie po polsku - a przynajmniej się staram |
|
Back to top |
|
|
Belliash Advocate
|
|
Back to top |
|
|
DeszczyK n00b
|
Posted: Mon Oct 29, 2012 8:16 pm Post subject: |
|
|
Powinien, ale nie dał rady. Karta pokazała, że żyje dopiero po instalacji ndiswrappera.
W każdym razie problem jest inny. Karta żyje, skanuje, ale nie łączy i wywala, że złe hasło, co nie jest możliwe.
Dodam, że wyłączałem szyfrowanie i hasło (zwykła otwarta sieć z samą listą MAC) i efekt jest ten sam.
Stworzyłem równie hotspota przy pomocy telefonu z androidem, bez żadnych zabezpieczeń i też efekt jest identyczny.
Macie jakieś pomysły? PLEEAAASE!!! _________________ ...ale ja się nie znam.
Pozdrowienia, Roland!, >>Piszę poprawnie po polsku - a przynajmniej się staram |
|
Back to top |
|
|
Belliash Advocate
|
Posted: Fri Nov 02, 2012 8:08 pm Post subject: |
|
|
Nie ma pomyslow, wg wujka google ta karta dziala na sterach z jajka i tego wg mnie powinienes sie trzymac. Jak beda jakies problemy/bledy/etc to wtedy pisac. _________________ Asio Software Technologies
Belliash IT Weblog |
|
Back to top |
|
|
sebas86 Guru
Joined: 01 May 2005 Posts: 570 Location: Szczecinek / Szczecin
|
Posted: Fri Nov 02, 2012 11:32 pm Post subject: |
|
|
Widocznie ndiswrapper nie potrafi poprawnie obsłużyć tej karty. Spróbuj użyć sterownika z jądra i sprawdź czy urząrzenie po prostu nie jest wyłączone/uśpione (iwconfig powie Ci czy nadajnik nie jest wyłączony). _________________ Nieważne jaka dystrybucja, ważne, że Linux! |
|
Back to top |
|
|
|