View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
nUmer_inaczej Apprentice
|
Posted: Sat Mar 15, 2014 5:33 pm Post subject: Jak wykorzystać dodatkowe klawisze myszki w firefoksie? |
|
|
Witam.
Jako, że korzystam z nieaktualizowanej opery postanowiłem pójść z duchem czasu i zainstalowałem firefoksa.
Code: |
[ebuild R ] www-client/firefox-24.3.0 USE="alsa custom-cflags dbus jit libnotify minimal startup-notification -bindist -custom-optimization -debug -gstreamer (-pgo) -pulseaudio (-selinux) -system-cairo -system-icu -system-jpeg -system-sqlite -wifi" LINGUAS="pl -af -ak -ar -as -ast -be -bg -bn_BD -bn_IN -br -bs -ca -cs -csb -cy -da -de -el -en_GB -en_ZA -eo -es_AR -es_CL -es_ES -es_MX -et -eu -fa -fi -fr -fy_NL -ga_IE -gd -gl -gu_IN -he -hi_IN -hr -hu -hy_AM -id -is -it -ja -kk -km -kn -ko -ku -lg -lt -lv -mai -mk -ml -mr -nb_NO -nl -nn_NO -nso -or -pa_IN -pt_BR -pt_PT -rm -ro -ru -si -sk -sl -son -sq -sr -sv_SE -ta -ta_LK -te -th -tr -uk -vi -zh_CN -zh_TW -zu" 0 kB
|
Przyzwyczajony z Opery zainstalowałem SpeedDial FVD i wszystko pięknie już miałbym skonfigurowane, gdyby nie brak akcji wstecz, do przodu wykonywanych za pomocą rolki myszki przechylanej na boki.
Czy jest możliwość takiego wykorzystania rolki? - aktualnie przechylana rolka wraz z wciśniętym klawiszem Shift powiększa i pomniejsza stronę.
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny. |
|
Back to top |
|
|
Jacekalex Guru
|
Posted: Fri Mar 21, 2014 8:21 am Post subject: |
|
|
U mnie OOTB rolka przesuwa stronę w pionie i w poziomie.
Dodatkowe 2 przyciski spod kciuka przełączają następna - poprzednia strona.
Nic specjalnie nie konfigurowałem w tym zakresie.
Tylko przyciski do zoomu nigdy nie działały w Linuxie, w żadnym programie, ale to wina sterownika, w ogóle nie widać śladu działania tych przycisków w /dev/input/event*.
Mam komplet Logitecha - mycha i klawiatura:
Quote: | Cordless Desktop Comfort Laser |
W systemie widać to jako:
Code: | Bus 003 Device 002: ID 046d:c517 Logitech, Inc. LX710 Cordless Desktop Laser |
Pozdro
|
|
Back to top |
|
|
nUmer_inaczej Apprentice
|
Posted: Sun Mar 23, 2014 1:44 pm Post subject: |
|
|
Wiesz - masz rację. Przyczyną jest sprzęt - rolka przechylana na boki to w rzeczywistości traktowana przez xserwer druga rolka. Można bindować klawisze, jednak mi się powtarzał zawsze klawisz 8 z którymś pozostałym. Szkoda.
Ale ta myszka to RX1000 - służyła mi wiernie. Zamówiłem sobie Mysz LOGITECH Corded Mouse M500 - ma tak jak chciałem 2 rolki i 5 przycisków.
Twoja mycha jest fajna, ale ja mam jeszcze sprawną klawiaturę Della, więc nie będę kupował zestawu.
Temat uważam za zamknięty |
|
Back to top |
|
|
|